JAZZ-HJELP: Denne glade gjengen gleder seg til konsert i Kolben til inntekt for TV-aksjonen, og håper på din støtte. Fra venstre, Tom Westerlin i Kullebunden Jazz, Rune Semundseth, Helena Leinebø og kulturhusleder i Kolben, Lone Schrøder.

Nå er det hennes tur

Lørdag 19. oktober er det duket for JAZZAID i Kolben. En vakker konsertopplevelse til inntekt for TV-aksjonen.

Publisert

JAZZAID byr på vakre toner og god stemning for å bidra til årets TV-aksjon. I år går pengene til organisasjonen CARE, som jobber for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. I den sammenhengen var det naturlig at også artistene skulle være kvinner under årets JAZZAID.

Like drømmer, ulike muligheter

JAZZAID

  • Konsert i Kolben sal 2, lørdag 19. oktober til inntekt for TV-aksjonen. 
  • Dørene åpner 18.00.
  • Billettpris: 350 kroner for voksen og 150 for student.
  • Inntektene fra årets TV-aksjon går til CARE.

På plakaten står brasilianske Bruna Santana, og den Holmlia-baserte Helena Leinebø, med sine band. Sistnevnte synes det var spesielt stas å få stille opp på årets konsert.

– At det er CARE passer veldig fint. Det at det hjelper kvinner å komme ut i arbeid og at de blir satstet på og får utdannelse. Jeg reiser til India hvert år og har blitt kjent med mange damer som ikke har de samme mulighetene, men som har akkurat de samme drømmene som jeg har, sier Leinebø.

Leinebø har utdannelse fra jazzlinjen på Norges musikkhøgskole, men skriver og synger i dag låter som er mer pop- og visebasert.

– Det jeg driver med nå har blitt mer pop og viser, det handler om å gjøre noe man kjenner genuint for å formidle. I mange av låtene mine kan man høre at jeg har drevet med jazz, når man er låtskriver er det fint å kunne improvisere. Jeg liker å skrive om det som beveger seg i mennesker og relasjoner, forteller Leinebø.

Saken fortsetter under bildet.

SYNGER FOR KVINNENE: Helena Leinebø er glad for å få være med på å hjelpe kvinner i andre land med å nå sine drømmer og ambisjoner.

 

Bruna Santana er en brasiliansk vokalist født i Sao Paulo, Brasil, men som nå er bosatt i Oslo. Musikken hennes er en miks av latinjazz, samba, bossa nova og pop. I tillegg til de to artistene blir det et lite miniforedrag med pådriver Rune Semundseth, og anledning til å mingle og kjøpe seg drikke i baren, hvor alt overskudd går uavkortet til TV-aksjonen.

Inviterer næringslivet

Semundseth er, sammen med samarbeidspartnerne Tom Westerlin i Kullebunden Jazz og Lone Schrøder kulturhusleder i Kolben, optimistisk foran årets konsert.

– Klarer vi 50 000 kroner er vi fornøyde, sier Semundseth.

De oppfordrer også det lokale næringslivet til å henge seg på.

– O'Learys har sagt at de skal gi ti prosent av matinntekter den dagen, og hvis det er flere i næringslivet som vil være med å sponse kan de ta kontakt, sier sponsoransvarlig Westerlin.

Arrangørene håper mange ønsker å komme for å støtte JAZZAID og TV-aksjonen.

– Hvis du likevel har tenkt å gi til TV-aksjonen i år, hvorfor ikke få med deg en flott konsertopplevelse på kjøpet, avslutter Schrøder, til samstemte nikk fra de resten.

Powered by Labrador CMS