SPRER GLEDER: Gjennom utallige dugnadstimer har Ståle Lien Frøyna og Marit Helgheim bidratt til idrettsglede i Oppegård.
SPRER GLEDER: Gjennom utallige dugnadstimer har Ståle Lien Frøyna og Marit Helgheim bidratt til idrettsglede i Oppegård.

Dama med pistolen og frisbeegolf-entusiasten

Ståle Lien Frøyna og Marit Helgheim fikser økonomi, lager frisbeegolfbane, trekker av når løpet starter og står på for barn og unge i Oppegård IL. Det er mer enn nok til å fortjene ukens juleglede fra Oppegård Avis.

Publisert

Marit Helgheim har vært medlem i Oppegård IL i nesten 40 år, men i en alder av 76 ordner hun fortsatt med regnskap, dømmer friidrett, bidrar på dugnad og starter løp. For barna i friidrettsgruppa er hun kjent som «dama med pistolen»

– Jeg synes det er moro å være sammen med disse ungene, sier Helgheim.

Ståle Lien Frøyna har stått i spissen for arbeidet med frisbeegolfbanen ved Østli skole, og lagt ned over 100 dugnadstimer etter at han fikk en tomt av kommunen. Banen åpnet i juni, og Lien Frøyna er begeistret for mottakelse den har fått.

– Den har blitt populær, det er mye folk der og det er veldig gledelig, sier Lien Frøyna.

Sosialt å være frivillig

For både Helgheim og Frøyna er det sosiale en stor drivkraft. De forklarer at det er fint å komme seg ut og involvere seg i nærmiljøet.

– Du blir kjent med mange mennesker, det er litt sosialt, sier Marit Helgheim.

Til tross for lang og tro tjeneste for Oppegård IL, har ingen av dem tenkt til å gi seg, selv om de får en juleglede.

– Man blir aldri ferdig, det er masse igjen å rydde, sier Frøyna, og refererer til frisbeegolfbanen.

De videre planene er å utvide med dobbelt antall hull, slik at det blir en 18-hullsbane. For Helgheims del har hun ikke noen konkrete planer, utover å fortsette slik hun gjør nå.

– Jeg bare fortsetter til de ikke vil ha meg lenger, spøker Marit Helgheim.

Frisbeegolf også i jula

Sliten eller ikke etter frivillig arbeid, alle skal ha ferie. Det ryktes om både kakebaking, hjemmelagde pølser og julesylte. Innimellom all julematen kan det være greit å ta seg en tur ut, og da er det ikke helt usannsynlig at det blir noen turer til frisbeegolfbanen.

– Det blir det helt sikkert, sier Ståle Lien Frøyna.

Når de to får høre hvorfor klubben de legger ned uendelig mange dugnadstimer for, har nominert dem, blir de glade.

-Det var veldig hyggelig, sier Marit Helgheim. – En stor ære, og veldig overraskende, uttrykker Lien Frøyna.

Oppegård Ils nominasjon av Marit og Ståle:

Marit har vært medlem i Oppegård IL siden 1982. Hun har innehatt mange ulike verv i klubben gjennom alle disse årene. I en alder av 76 år er hun fremdeles veldig aktiv i styret i friidrettsgruppa som økonomiansvarlig. Hun stiller opp på friidrettsarrangement og for skigruppa som dommer og starter av løp, ordner premier og tilrettelegger ved alle typer arrangement. Marit stiller opp for Idrettslaget gjennom kakebaking, pusser pokaler, ryddere tc. og sier generelt aldri nei, om hun får en forespørsel om å bidra.

Ståle har i 2021 brukt stort sett alle helger fra april til oktober, med godt over 100 dugnadstimer på det nye frisbeeanlegget Oppegård IL har etablert ved Østli Skole. Han har ryddet skog, snekret utkastramper, laget trapper i terrenget, festet kurver og ledet arbeidet med banen. Banen har blitt en veldig populær fritidsaktivitet i området, store og små har blitt bitt av basillen. På ettermiddager og helger er det fult opp av familier og vennegjenger som spiller. Området har også nå endelig blitt mulig å bruke for turgåere og hundeeiere.

Oppegård IL mener Marit og Ståle har stått på langt utover vanlig frivillig innsats i 2021.

Oppegård Avis kunne ikke vært mer enig.

Powered by Labrador CMS