FIKK JULEGLEDE: Årets andre juleglede fra Oppegård Avis går til Karen Lorch-Falch Lind.
FIKK JULEGLEDE: Årets andre juleglede fra Oppegård Avis går til Karen Lorch-Falch Lind.

Ukens juleglede

Karen Lorch-Falch Lind er trebarnsmoren som engasjerer seg sterkt for å bevare lokal natur, kultur og historie rundt Kolbotnvannet. Hun får julens andre juleblomst av Oppegård Avis.

Publisert Sist oppdatert

Den andre personen vi overrekker en juleglede til, er Karen Lorch-Falch Lind. Hun er initiativtakeren til Facebookgruppen «Kolbotnvannets venner», og kjemper for å beskytte vannet og området rundt.

Kjemper mot slamanlegg

Akkurat nå er det saken rundt det mulige slambehandlingsanlegget som er Linds fokus. Det er nemlig foreslått fra kommunen å bygge et slambehandlingsanlegg ved sørenden av Kolbotnvannet.

– Jeg opplever nå et stort engasjement fra innbyggere og politikere i saken, også lokale organisasjoner og lag har engasjert seg, sier den engasjerte innbyggeren

Hun har startet en hjertemarkering på stedet. Alle som bruker området, kan henge opp hjerter for å vise at de verdsetter det, og følge de nye skiltene som Lind har fått hjelp til å sette opp.

Hun er overbevist om at området er verdifullt, og står på kravet om at planene om et slambehandlingsanlegg må legges død.

– Når Kolbotnvannet blir renset til badevann igjen, og med økende antall innbyggere i Kolbotn sentrum og på Myrvoll stasjon, vil sørenden av Kolbotnvannet få desto større verdi, sier Lind.

Huset Venleik

Selv om det later til at det er slambehandlingsanlegget som holder henne i arbeid, har hun også drevet med andre prosjekter i området. Blant annet brenner hun for huset Venleik, som ligger i forlengelsen av Generasjonsparken. Lind vil at tomten skal reguleres til en stor park, og ikke selges til utbyggere.

– Kolben er et fantastisk kulturhus sammen med parken, men det er nødvendig at vi også viser i praksis at vi verdsetter kultur og historie fra andre tider enn vår egen. Det er snart ikke hus igjen fra andre tidsepoker enn vår egen i Kolbotn sentrum, mener Lind.

Er i mammaperm

I tillegg til å ha hendene fulle med Kolbotnvannets ve og vel, er Lind trebarnsmor og for tiden i mammapermisjon med den yngste. I jula skal hun feire på Kolbotn med familien

– Jeg ser frem til tid med familie og venner, være med barna på tur og kanskje finner jeg tid til å lese en god bok, sier Lind.

Sagt om Karen:

Hans Martin Enger, varaordfører og MDG-politiker:

“Det er mange som brenner for nærmiljøet sitt, men få gir det utløp på den måten Karen gjør. Hennes innsats for å ta vare på Generasjonsparken, huset «Venleik», Kolbotnvannet og områdene omkring setter spor. Karens metode er utstrakt bruk av Facebook, underskriftskampanjer og, ikke minst, en vilje til å gå tungt inn i faglige problemstillinger og avveininger. Slik bidrar hun til å løfte politiske debatter opp og fram i folks bevissthet, og forløser et engasjement hos mange flere enn henne selv. Karens metode er med på å skape sterkere engasjement for lokalsamfunnet sitt og et bedre lokaldemokrati.”

Roya Mehrizadeh:

“Hun har noe i seg som ingen andre har. Hun har en hånd som hjelper. Hun lytter og forstår. Hun bryr seg om alt og alle. Hun er omsorgsfull. Hun er ærlig og tydelig. Hun er en gave for oss som kjenner henne. Hun er en ressurs for vårt lokalsamfunn. Jeg er heldig som har fått hjelp av deg, Karen.”

Lind blir glad for å høre de gode karakteristikkene.

- Det varmer! Takk for de gode ordene, sier hun. Jeg blir særlig glad hvis engasjementet mitt smitter.

Kjenner du noen som Karen Lind, som står på for lokalsamfunnet og de rundt seg? Ta kontakt med Oppegård Avis på tips@oavis.no for nominasjoner.

Powered by Labrador CMS