ÅRETS KLIMAFESTIVAL I KOLBEN

BIDRAR MED MUSIKK: Klokken 12:00 blir det en konsert med kulturskoleelever og Svartskog spellemannslag i foajeen.

– Vel møtt til en opplevelsesrik lørdag!

Marja Liisa Sandbakken inviterer alle til årets klimafestival i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har mye spennende på programmet. Vel møtt til en opplevelsesrik lørdag med spennende samtaler, konsert og fortellerstund, sier Marja Liisa Sandbakken (57).

57-åringen fra Kolbotn, som er medlem i MDG Nordre Follo og jobber til daglig som lærer på kulturskolen i Kolben, er brennende engasjert i klimasaken.

– Omstillingen til et klimavennlig samfunn berører hele kulturen vår. Det finnes ikke bare én riktig måte å engasjere seg i klimasaken, og ingen kan gjøre alt. Festivalen viser et mangfold av måter å bidra til omstillingen, og inviterer alle til å dele de løsningene de selv brenner for å skape, sier hun.

Klimafestivalen, som arrangeres i Kolben førstkommende lørdag, er et samarbeid mellom Kolben kulturhus, kulturskolen, biblioteket og frivillige lag som Framtiden i våre hender (FIVH), Naturvernforbundet og Miljøagentene.

Klesbytte

Sandbakken er stolt og glad for å kunne bidra med en festival som har et positivt fokus på det viktige temaet.

– Folk har hørt mer enn nok negative dommedagsprofetier. Det er på tide at vi, klima-entusiaster, oppmuntrer til konstruktive løsninger. Et godt eksempel er BUA der man kan låne ting istedenfor å eie disse, påpeker hun.

Klesbyttedag er et annet glimrende tiltak. Om du ønsker å bytte klær, kan du gjøre det førstkommende lørdag hvis du stikker innom garderoben i Kolbens underetasje. Klærne kan leveres fra klokken 10:00 til klokken 11:00. Selve klesbytte skjer fra klokken 12:00 til klokken 13:30.

KLESBYTTEDAG: Bli med på å bytte klær i Kolben.

Sofasamtaler

– Klima-interessen er vel størst blant barn og ungdom. Min datter forteller at MDG var det største partiet blant studentene i Universitetet i Oslo (UiO) ved forrige valget. Likeså ser vi at mange unge mennesker er bekymret for klimaendringer, sier Sandbakken.

SAMTALE MED FORSKER: På bildet ser du klimaforsker Christian Palacios Haugestad fra Universitetet i Oslo (UiO).

Ved å besøke biblioteket klokken 13:00 får publikum også mulighet til å høre en sofasamtale mellom klimaforsker Christian Palacios Haugestad fra UiO og tre tredjeklassinger fra Ski videregående skole.

– Her kan også publikum delta. Samtalen skal handle om hvordan vi kan forholde oss til fremtidsfrykten, det vil si om håp og følelser i et endrende klima, sier Sandbakken.

Deling og bærekraftig forbruk, med biblioteket som delingsarena blir temaet for en ny samtale, som starter klokken 14:00. Upscale, biblioteket og FIVH inviterer alle interesserte til å bli med.

Konsert og fortellerstund

I foajeen vil du finne flere temarelaterte stands og tegnebord for barn.

Klokken 11:00 kan barn i førskolealder oppleve en musikalsk fortellerstund. Gratisbilletter kan hentes på biblioteket. I historien får barna delta i handlingen.

– Lille havfruen skal til seters for å finne mat fordi havet er full av søppel. Der møter hun blant annet de tre bukkene Bruse, og hvordan historien ender, vet ingen ennå.

Klokken 12:00 blir det også en konsert med kulturskoleelever og Svartskog spellemannslag i foajeen. Konferansier er Ella Sandbakken, som også forteller små historier underveis.

Powered by Labrador CMS