SPILTE I KOLBEN: Sal 2 i Kolben ble valgt som treningsarena da Madrugada spilte seg varme før vinterens konserter i Oslo Spektrum.

Gled dere Norge!

Da Madrugada trengte et «øvingslokale» før konsertene i Oslo Spektrum i februar, falt valget på Kolben. Og som de må ha øvd.

Publisert Sist oppdatert

Unnskyld språket, men strofen «det låt jævlig fett» var det første vi overhørte umiddelbart etter testkonserten foran 70 heldige publikummere.

LYDGUD: Cato Thomassen har vært bandets gitarist de siste årene.

Bortimot to år har gått siden forrige gang Madrugada spilte foran publikum sist. De var i ærlighetens navn på plass for å spille seg i form til årets store høydepunkt I Spektrum, men underveis føltes det som dette var prikken over i-en. Som om sal 2 i Kolben plutselig var Royal Albert Hall.

I løpet av de drøyt to timene kom selvsagt hitene på løpende bånd, ispedd flere nye låter. Og når Madrugada «drar på» live, er det få norske band som matcher dem. Sånn blir det når du putter noen av Norges beste musikere på samme scene, og krydrer det med det som må være landets dypeste stemme.

Frontmann Sivert Høyem har et register som jeg usikker på om noen andre her på berget matcher. Når han ligger nede og durer vibrerer det i hvert eneste overflødige gram fett man har på kroppen.

Og når han ifølge seg selv for første gang må synge hele «Lift me» alene live, så er det faktisk så bra at selv bassist Frode Jakobsen måtte trekke på smilebåndet underveis.

Det sagt, de som skal til Spektrum kan selvsagt glede seg til en viss dame fra Molde «får tilbake» sine vers. Såpass må det være lov å røpe på en kveld som dette.

Takk Madrugada. Vel blåst Kolben. Gled dere Norge.

SMÅ FORHOLD - FET LYD: I det intime rommet låter det ekstremt rått når sju svært dyktige musikere er i aksjon. På ekstranumrene kom det til alt overmål på fire til fra Oslo Strings.
Powered by Labrador CMS