KOLBEN: Kulturhuset har syv arrangementer de neste fem dagene
KOLBEN: Kulturhuset har syv arrangementer de neste fem dagene

Dette skjer i helgen

Her finner du Oppegård Avis sin oversikt over kulturprogrammet til helgen og litt utover neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 9. mars

Fotoutstillingen, "Bygg en idé"

Når: Bibliotekets betjente åpningstid. Mandag til torsdag 12-19. Lørdag 11-15. Utstillingen settes opp torsdag 9. mars og tas ned onsdag 15. mars

Hvor: Biblioteket. Inngang via barneavdelingen.

Kolbotn fotoklubb inviterer til gratis fotoutstilling på biblioteket i Kolben hvor temaet er konseptuell fotokunst og arkitektur. Her kan den fotointeresserte nyte nøye gjennomtenkt fotokunst og spennende perspektiver på arkitektur. Se mer her.

VISER FREM SINE ARBEIDER: Kolbotn Fotoklubb er klar med nok en utstilling. Bildet er fra en tidligere utstilling i biblioteksgalleriet.
VISER FREM SINE ARBEIDER: Kolbotn Fotoklubb er klar med nok en utstilling. Bildet er fra en tidligere utstilling i biblioteksgalleriet.

Oskar Braaten på Kullebunden 1914-1921, med gamle bilder i nye farger - Gratis

Når: 9. mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 2

Terje Ilje har laget en bearbeidet versjon av Oskar Braatens innledende monolog til forestillingen, ”Tullebunden i nutid og fremtid” som Braaten skrev i 1916 med utvidet bildemateriale i farger! Dette blir en presentasjon av det lokalhistoriske landskap og bygninger på Kolbotn og i gamle Oppegård kommune. Se mer her.

Kari Bremnes konsert

Når: 09. mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 1

Kari har de siste årene stort sett gjort konserter med hele bandet sitt. Men innimellom gjør hun noen få, eksklusive konserter i duoformat med Bengt Hanssen på tangenter. Dette er en av dem. Han er også produsent for Karis utgivelser. OBS. Veldig få billetter igjen! Se mer her.

Fredag 10. mars

Når: 10. mars 18.00-01.00

Hvor: Gamle Tårnhuset Restaurant

Happy Friday er tilbake og vi gleder oss til å ønske velkommen til nok en festlig kveld på Tårnhuset. Fra kl. 18.00 gjør vi om restauranten i 1. etg til bar, hvor vi spiller god 80- 90 talls musikk, masse godt i glasset og god stemning! Ta med deg naboen, kompisen eller kjæresten og kom på besøk til en festlig og annerledes kveld på huset. PS. I 2. etasje vil vi har ordinær a la carte restaurant denne kvelden mens i 1. etasje er uten bordreservasjon. Se mer her.

DUKET FOR FEST: 1. etasje blir fredagkveld omgjort til bar!
DUKET FOR FEST: 1. etasje blir fredagkveld omgjort til bar!

Søndag 12. mars

Karius & Baktus

Når: 12.mars klokken 12.00

Hvor: Kolben sal 1

Talina Teater ønsker velkommen til en sjarmerende og morsom oppsetning av denne norske klassikeren, Karius & baktus. Du vet, den hvor Jens har så vondt i tennene sine. Forestillingen varer i 35minutter og egner seg for barn 3 år og oppover. OBS. Karius og Baktus stiller til foto og autografskriving i foajeen etter forestilling. Få billetter igjen. Se mer her.

DRAMATIKK: Tanntrollene, Karius og Baktus er ikke særlig fornøyd med tannlegen
DRAMATIKK: Tanntrollene, Karius og Baktus er ikke særlig fornøyd med tannlegen

HÅPSTONER – Fra mørke til lys

Når: 12. mars klokken 19.00

Hvor: Sofiemyr krike

Harpist Runi Wold-Kristiansen og fiolinist Øystein Torp spiller klassiske perler, folketoner, filmmusikk og mye mer. Musikk fylt av lys, håp og varme. Musikk av Bach, Paganini, Massenet, Saint-Saëns, Fauré, Glass med fler. Billetter kr 250,- Barn under 15 år gratis. Kjøpes ved inngangen (vipps eller kontant) Det er også mulig å reservere/betale billetter på forhånd. Henvendelse på SMS til 99275216.
Torp fiolinist og undervisning
Harp in a Landscape. Se mer her.

MEKTIG: Orgelet i Sofiemyr kirke er et mesterverk i seg selv, men på søndag blir det harpe og strykere i fokus.
MEKTIG: Orgelet i Sofiemyr kirke er et mesterverk i seg selv, men på søndag blir det harpe og strykere i fokus.

Benny Borg markerer 50-års jubileum for hiten, Balladen om Morgan Kane

Når: 12. mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 2

Balladen om Morgan Kane 50 år blir en hitparade av en konsert hvor du også får historien bak låtene og karrieren til svensken som endelig er blitt norsk. Se mer her.

Tirsdag 14. mars

Follo Seniororkester – Vårens vakreste toner

Når: 14. mars klokken 12.00

Hvor: Kolben sal 1

Med vår dyktige dirigent Kjell Olav Martinsen i spissen vil han lede publikum gjennom konserten med utfyllende opplysninger relatert til de ulike musikkstykkene som fremføres. Med oss har vi også denne gang solist Ingvild Farestveit Hov, og vi skal stifte bekjentskap med Trond Gudevold som har en dyp og fin bass-stemme. De skal fremføre musikk fra "Carmen", fra " Czardasfyrstinnen", "Show Boat" og "Porgy and Bess".Orkesteret vil forøvrig også spille engelsk, østerisk, amerikansk og norsk musikk. Se mer her.

Follo Seniororkester
Follo Seniororkester

Ola Bremnes

Når: 14. mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 1

Du som kommer på denne konserten får høre et knippe kjente og ukjente viser av opphavsmannen selv, flankert av to av våre fineste musikere: Gjermund Silset (bass og gitar) og Ole Jørn Myklebust (trompet, keyboard). Disse karene har spilt med størrelser som Mari Boine, Jonas Fjeld, Odd Nordstoga, Unni Wilhelmsen og så videre. Det blir fortellinger, historier, alvor og humor knyttet sammen til ei herlig og solid sløyfe av en fullbefaren sangskriver. Se mer her.

Strikk og lytt

Når: 14. mars klokken 19.00 (men du kan komme 18.00)

Hvor: Biblioteket

Ta med deg strikketøy eller annet håndarbeid. En av våre bibliotekarer leser nøye utvalgte tekster for deg. Det serveres kaffe og kjeks, og innimellom lesingen er det tid til å snakke sammen om strikking og bøker – eller noe helt annet. Trenger du litt strikketips og veiledning? Da kan du komme kl. 18.00. Gratisbilletter. Begrenset antall plasser. Hent gjerne ut billett på forhånd, på biblioteket eller kolben.no. Se mer her.

UTVALGTE TEKSTER: Bibliotekarene på Kolben leser et godt utvalg tekster
UTVALGTE TEKSTER: Bibliotekarene på Kolben leser et godt utvalg tekster

Marianne Mørks Teater presenterer – Ung Uro

Når: 14. mars klokken 20.00

Hvor: Kolben Sal 2

Teaterstykket "UNG URO" handler om å være ung i dagens samfunn og det å bli dratt i mange retninger. Sterk påvirkning fra sosiale medier, venner og skole, preger valgene til de unge og deres hverdag. Hvordan finne sin egen vei i et samfunn hvor malen for å være vellykket er satt av de rundt deg, og ikke utifra sine egne verdier. Stykket er satt sammen av ulike tekster fra bla Linn Skåber, Kristofer Grønskag, Stein Mehren og Marianne Mørk. Og noen av tekstene er også skrevet av de unge skuespillerne selv spesielt til dette stykket. Se mer her.

Powered by Labrador CMS