DRØMMETREFF: Her smeller det fra Nathalie Jørgensen som setter inn 1-0, og dermed sikret Kolbotn sine tre første poeng i Toppserien.
DRØMMETREFF: Her smeller det fra Nathalie Jørgensen som setter inn 1-0, og dermed sikret Kolbotn sine tre første poeng i Toppserien.

KIL-seier i skjebnekampen

SOFIEMYR: Et perlemål fra innbytter Nathalie Jørgensen sikret Kolbotn årets tre første poeng i Toppserien. Nå er krisestarten glemt.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn - Arna-Bjørnar 1-0 (0-0):

Kolbotn har kommet skjevt ut i årets sesong og stod med 0-0-5 foran dagens bunnoppgjør mot Arna-Bjørnar. Og det så lenge ut til at KIL-jentene måtte vente enda lenger på sesongens første trepoenger.

Det var derimot før 18-åringen Nathalie Jørgensen entret Sofiemyr-matta.

Etter 70. minutter ble hun byttet in. Seks minutter senere ble en lang ball ble spilt opp fra KILs forsvarsrekke. Den første duellen vant Arna-Bjørnar-forsvaret, men nedfallsfrukten fanget Jørgensen. Hun brukte ett touch på å legge ballen til rette, før hun banket løs på halvspretten fra 20 meter.

Arna-Bjørnar-keeper Moa Edrud rakk ikke engang å løfte hendene før ballen lå i nettmaskene bak henne. 1-0 og vill jubel.

– Den var viktig

Resten av kampen handlet om å forsvare seg med nebb og klør, men seieren var egentlig aldri spesielt truet.

Kolbotn-trener Aleksander Olsen var både en glad og lettet mann etter kampen.

– Den var viktig. Fotball er merkelig. Vi leverer egentlig en av våre svakeste kamper i år, men vi får det målet vi trenger. Og for et deilig mål da, sa Olsen.

VEKK MED DEN: Det siste kvarteret handlet det meste om å rydde unna i egen boks. Her er det Savannah Francis som utfører jobben prikkfritt.
VEKK MED DEN: Det siste kvarteret handlet det meste om å rydde unna i egen boks. Her er det Savannah Francis som utfører jobben prikkfritt.

Med seieren hopper også Kolbotn-jentene bort fra jumboplasseringen. Akkurat tabellplassering har ikke Olsen vært så bekymret for.

– Det er så tett der nede. Vinner vi en kamp til nå er vi sikkert nummer sju-åtte til ferien. Men 0-0-6 hadde ikke sett pent ut, så det var viktig for jentene å få en seier. Nå er det ikke noe luke opp eller noe negativitet å tenke på.

– Hun er et stort talent

KIL-treneren var også full av lovord om sin unge juvel, Jørgensen

– I dag viste hun litt av det hun har stått her alene og øvd på timevis. Hun er et stort talent som vi er stolte av i Kolbotn. Hun trener så godt at vi nesten må holde henne litt igjen. Hun kommer til å bli en flott spiller i Toppserien og forhåpentligvis på landslaget, for hun er så dedikert som det er mulig å være, roser Olsen.

Det er musikk i ørene til matchvinneren, som kom til Kolbotn som 16-åring.

– Det var deilig det. Deilig å score sitt første mål i Toppserien, for det har jeg ventet lenge på, gliser hun.

Drømmer om Champions League

DER SÅNN CIRKA: 18-åringen Nathalie Jørgensen sikret tre poeng for Kolbotn med et drømmetreff på Sofiemyr stadion.
DER SÅNN CIRKA: 18-åringen Nathalie Jørgensen sikret tre poeng for Kolbotn med et drømmetreff på Sofiemyr stadion.

Når de første tre poengene er i banken, mener Jørgensen det kommer til å komme flere.

– Nå har vi fått litt selvtillit. Det kommer en viktig kamp allerede på lørdag, så vi går for tre poeng der også. Jeg tror vi kan ta Lyn, sier hun optimistisk.

Optimistisk er det også grunn til å være på egne vegne. Store ambisjoner skorter det i alle fall ikke på.

– Jeg har høye mål og har lyst å komme langt. Champions League og spill i utlandet. Men jeg er fortsatt ung og må bare fortsette å jobbe hardt, sier hun ydmykt.

Som ung fotballspiller er hører det med å kunne drømme stort. I natt er det derimot lov å "bare" drømme om kanonskuddet på Sofiemyr stadion.

Slik spilte Kolbotn (1-10):

Siri Ervik 6
Thea Sørbo 5 (ut 46. min)
Sara Hørte 6
Lena Soleng Hansen 6
Elma Nelhage 5
Tonje Pedersen 4
Emilie Østerås 5 (ut 46. min)
Jenny Norem 6 (ut 71. min)
Ingrid Kvernvolden 6 (ut 70. min)
Emilie Hegg 6 (ut 46. min)
Marit Clausen 4
Innbyttere:
Tone Bettina Pirisi 4 (inn 46. min)
Johanne Fridlund 6 (inn 46. min)
Savannah Francis 5 (inn 46. min)
Nathalie Jørgensen og Guro Møller spilte for kort til å bli vurdert.

Vurdert av Eskil Bjørshol og Øyvind Ludt.

Powered by Labrador CMS