TAKKET PUBLIKUM: Rundt 700 tilskuere lagde en usedvanlig god stemning på Sofiemyr stadion. Etter kampen takket KIL-jentene for innsatsen.
TAKKET PUBLIKUM: Rundt 700 tilskuere lagde en usedvanlig god stemning på Sofiemyr stadion. Etter kampen takket KIL-jentene for innsatsen.

Knuste Enga - drømmen brast

Kolbotn-damene spilte sitt livs kamp og feide over Vålerenga på eget gress. 3-1 seieren var likevel ikke nok til å sikre topp 4-plassen.

Publisert Sist oppdatert

Det så lenge særdeles lyst ut med tanke på topp 4 og sluttspillplass. Mot alle odds harvet Kolbotn over storfavorittene fra Vålerenga og da 15-åringen Martine Fenger banket inn 3-1 rett før slutt, så det virkelig lyst ut.

Det var bare ett problem. På den andre siden av Oslo, på Nadderud, hadde topp 4-rival Stabæk snudd sin kamp fra 0-1 til 2-1 i det 86. spilleminutt. Med seier til Stabæk ville Kolbotn-drømmene bli knust, uansett resultat på Sofiemyr.

Det ble ikke noen flere mål i vest, så mens KIL-jentene feiret seieren mot Vålerenga kom beskjeden om at også Stabæk hadde vunnet.

Det var ikke vanskelig å se at skuffelsen kom sigende for enkelte.

GOD KONTROLL: Hjemmelaget spilte en glimrende hjemmekamp og vant fortjent 3-1 mot Vålerenga.
GOD KONTROLL: Hjemmelaget spilte en glimrende hjemmekamp og vant fortjent 3-1 mot Vålerenga.

Stolt kaptein

Kaptein Lena Hansen var ekstremt stolt over prestasjonen mot Vålerenga, men meget skuffet over at den gjeve sluttspillplassen røyk, nærmest på overtid.

– Det er kjipt. Det er lett å tenke på Avaldsnes-kampen igjen, begynner hun. (Dette er altså kampen som ble avlyst rett før avspark grunnet dårlige baneforhold på Sofiemyr. Avaldsnes ble senere tilkjent seier 0-3 red. anm.)

GOD KOK: Vålerenga-fansen var på plass og feiret med bluss da bortelaget gikk opp i 0-1. Jubelen stilnet utover kampen.
GOD KOK: Vålerenga-fansen var på plass og feiret med bluss da bortelaget gikk opp i 0-1. Jubelen stilnet utover kampen.

– Jeg synes vi gjør en utrolig jobb i dag og vi viser en utrolig mentalitet. Jeg synes vi vinner fortjent. Vi har ting på gang her, sier Hansen.

Nå må kapteinen og resten av spillerne omstille hodene sine fra jakten på sluttspill, til en potensiell kamp mot nedrykk. De nederste seks lagene i Toppserien og de to øverste lagene i 1. divisjon skal nå møtes i et enkeltoppgjør, hvor de to dårligste rykker ned. Den eneste gulroten for de seks andre lagene er at de beholder plassen.

– Vi må bare ta en kamp om gangen og prøve å vinne alle kampene der. Det er selvfølgelig surt å havne der nå, men vi får bare vise oss frem ordentlig og bevise at vi burde vært blant de fire beste. Det var en veldig kjedelig måte dette skjedde på, sier Hansen.

Deppet

– Dette var fryktelig tungt, begynner Aleksander Olsen ute på gressmatta.

Han har akkurat fått bekreftet at Stabæk holdt unna for Arna-Bjørnar og sikret seg den siste plassen i sluttspillet.

– Kampen i dag viser at vi er topp fire-verdig. Når vi ender opp med en kamp mindre enn alle andre og er så nær, så er det surt. Prestasjonen i dag var veldig, veldig bra. En stor laginnsats av oss i en kamp for betyr mye for Vålerenga også, begynner Olsen.

Han klarer imidlertid ikke å slippe skuffelsen over dét som akkurat glapp.

– Det er fryktelig bittert. Jeg har rett og slett vondt. Det er første gang jeg har vunnet en kamp og det gjør vondt etterpå. Nå får vi konsentrere oss om det andre sluttspillet og gjøre det så bra som mulig der og vi skal bite godt fra oss i cupen mot Brann. Så får vi se da, hvordan banen her blir utover høsten, sier han.

– Du har sagt mye om den ene kampen som ikke ble spilt tidligere, men du må nesten si noe om det i dag også.

– Jeg vil ikke si annet enn at vi nå må prøve å får orden på anleggssituasjonen i området her. Den må forbedres. Det som har skjedd, har skjedd og jeg får ikke gjort noe med det. Men la det for guds skyld ikke skje igjen, så lenge det er et Toppserie-lag her. Vær så snill gjør baneforholdene både for bredden og eventuelt de få topplagene som er her, bedre og mer stabile. Vi gjør så godt vi kan ut fra forutsetningene våre, som er å trene på fire-fem ulike steder og spille kamper på to hjemmebaner. Det har vært noen energilekkasjer, sier han oppgitt.

SUPERTALENT: 15-åringen Martine Fenger kom inn og scoret sitt første mål i Toppserien. Da er det lov å juble litt.
SUPERTALENT: 15-åringen Martine Fenger kom inn og scoret sitt første mål i Toppserien. Da er det lov å juble litt.

– En liten diamant

Han får avslutte med noen ord om 15-åringen Martine Fenger som kom inn og markerte seg umiddelbart.

– Vi har vært litt forsiktige med henne, men hun kommer jo inn og viser litt av det hun har. Det er en eksplosivitet, kraft og rapphet som er imponerende. Hun er en målsnik som har et godt tilslag på ballen, så dette er bare starten for henne.

Det er ikke hver dag en 15-åring viser seg frem på en slik måte i Toppserien. I noen serie for den sakens skyld.

– Det er veldig sjelden, men Martine har x-faktor. Det er ikke mange som er på hennes nivå som 15-åring, så der har Kolbotn fått en liten diamant som kan slipes på, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS