FANTSATISK STEMNING: Det er sjelden vi beskriver stemningen på Sofiemyr stadion som fantastisk, men i dag var det faktisk det.

Ble cup-knust av Brann

Marerittkamp for hjemmelaget i cup-semien mot Brann. Tapte 1-6.

Publisert Sist oppdatert

– Utrolig kjipt av vi ikke «møtte opp» på banen når så mange møtte opp på tribunen. Det var fantastisk å spille foran så mange og så høylytte supportere, men det er så kjipt at vi ikke klarte å gi Brann kamp, sa en skuffet Julie Hoff Klæboe til Oppegård Avis etter kampen.

Kolbotn - Brann 1-6. Vi fulgte kampen direkte under.

*SLUTT*

90. min. Brann-fansen synger sin velkjente «Nystemten». Er det Norges treigeste og kjedeligste supporter-sang? Vi må tørre å ta debatten, i alle fall.

88. min. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Jeg hadde ikke før skrevet forrige melding før det smeller fra hjemmelaget. Vi har scoret på Sofiemyr, vi har scoret mot Brann! Det er innbytter Marie Hella Andresen som løper seg fri i bakrom og mottar en strøken pasning fra Fanny Lång. Hun utnytter en feilplassert keeper og smeller inn en redusering. 1-6.

87. min. Kolbotn har fortsatt nok med å forsvare seg, og lite å komme med fremover. Det har stilnet borte hos Kolbotn Klanen utover kampen også.

83. min. Martine Fenger drar av en Brann-spiller. Skuddet er mer som en slapp tupp å regne, og Branns reservekeeper har ingen problemer med å fange den.

82. min. «Hele stadion - hele stadion», roper Brann-fansen. Responsen er mager fra hjemmefansen.

80. min. 0-6. Tennissifrene er et faktum dessverre. Å tape 0-6 i tennis gjør vondt. I fotball gjør det enda vondere.

77. min. Brann har gjort et keeperbytte, uten at det tenner det helt store håpet på Sofiemyr stadion.

75. min. To bytter for KIL. Ut går en usynlig Tonje Pedersen og Julie Hoff Klæboe. Inn kommer Siw Døvle og debutant Vårin Wik.

72. min. Flott regnbue over Sofiemyr stadion.

REGNBUE: Midtveis i andreomgang dukket denne opp og omkranset stadion.

69. min. 0-5. Lekestue i KIL-forsvaret. Brann viser hvor stor forskjell det er mellom lagene. De har virkelig møtt opp og tatt denne kampen på største alvor Bergenslaget.

68. min. Nabojournalisten på pressetribunen har tatt på seg lue. Det skal bli en lang høst om man sliter med ute-temperaturen allerede.

67. min. Backbytte for KIL. Sørbo ut. Elvebakke inn.

65. min. God redning av Selma Panengstuen. Ferske tv-bilder røper at KIL ble snytt for et soleklart frispark i farlig posisjon i angrepet før.

61. min. Det finnes alltid noen lyspunkter å klamre seg til. Til tross for det bedrøvelige resultatet, er det en flott stemning på stadion med mange store og små KIL-fans som koser seg. Vi møtte arrangementssjef Pål Wirak i pausen som var ekstremt fornøyd med oppmøtet i dag.

59. min. Game. Set. Match. 0-4. Elendig forsvarsspill fra hjemmelaget gjør at Brann går opp i 0-4-ledelse på Sofiemyr. Nå er det en del hengende hoder utpå her.

56. min. Dobbelbytte for KIL. Sara Hansen og Jenny Norem ut. Det sørlandske supertalentet Martine Fenger og Marie Hella Andresen settes inn.

53. min. «Vi krever motstand» runger fra Brann-fansen. Et brukbart comeback etter at Kolbotn Klanen eide store deler av førsteomgang på tribunen.

50. min. 0-3. Keeper Selma Panengstuen glipper et langskudd i mål. Skuffende av den unge landslagskeeperen. Nå må man sannsynligvis tro på høyere makter, for å ha noe særlig tro på cup-avansement for Kolbotn.

47. min. Kolbotn går umiddelbart i angrep og skaffer en corner. Etter litt klabb og babb, fanger Brann-keeperen ballen.

2. omgang sparkes i gang. Regnet hæljer ned over Sofiemyr stadion. Det er et skikkelig Møre-vær her nå.

PAUSE: Det står 0-2 på Sofiemyr stadion. Det er det dessverre ikke mye å si på.

44. min. Fanny Lång raider opp langs siden og skaffer en corner. Lena Hansen vinner duellen i feltet, men header rett på Brann-keeper Aurora Mikalsen, også hun med en fortid i Kolbotn IL.

42 min. Ny corner til Brann. Ender i ny corner.

37. min. 0-2. Brann-spiller Guro Bergsvand stanger inn 0-2 på en corner fra eks-KIL-spiller Marit Bratberg Lund. Hun regelrett knuser KIL-kaptein Lena Soleng Hansen i duellen. Den er tung for hjemmelaget, som må trylle hvis de skal til cupfinalen.

36. min. En Brann-spiller ligger nede. På tribunen går den berømte og utskjelte bølgen, kjent fra fotball-VM i Mexico 86.

33. min. Kolbotn sliter med å spille seg til sjanser. Den vanligvis så offensive og gode Tonje Pedersen har vært helt usynlig for hjemmelaget.

31. min. En liten kuriositet fra pressetribunen. Det er så mange oppmøtte til dagens cup-oppgjør at KIL sliter med å ha nok stoler.

28 min. Frispark til KIL. Innøvd variant. Renner ut i sanden. Rett etterpå blir Sara Hansen tildelt et gult kort.

26. min. Riktignok er det ikke all verdens som skjer i Bergen, men at rundt 50 fans velger å bruke onsdagskvelden sin på Sofiemyr stadion er likevel overraskende.

22. min. Kolbotn er mer med i kampen nå, etter en forsiktig åpning.

21. min. Stor sjanse for KIL. Sara Hansen brenner til fra 20 meter, men skuddet treffer klubbhuset bak mål...

18. min. Brann scorer, men målet blir annullert for offside. TV-bildene viser at det er feil. Der er hjemmelaget heldige.

16. min. Hardt frispark langs bakken. Like utenfor.

15. min. Frispark i god posisjon for hjemmelaget. Fanny Lång står klar.

*Banens suverent beste spiller så langt er Kolbotn Klanen! For et liv de lager.*

12. min. Stillingskrig på den våte gressmatta. Lite å melde om foran mål.

8. min. Kolbotn på sin første visitt i Brann-boksen. Ender ikke med en farlighet.

6. min. 0-1. Marerittstart for hjemmelaget. Den gamle KIL-spilleren Nora Eide Lid setter inn 0-1.

5. min: Det er MASSE folk på tribunen. Kan være snakk om ny publikumsrekord for året, til tross for at det er onsdag og klokken 17.05.

3. min: Tett og jevn åpning. Brann har hatt en corner som endte i ingenting.

Lagene står klare til avspark.

Kolbotns 11 som starter: Selma Panegstuen, Thea Sørbo, Lena Hansen, Susanne Haaland, Fanny Lång - Emilie Østerås, Sara Dyrehauge Hansen, Tonje Pedersen - Jenny Noreim, Julie Hoff Klæboe, Emilie Hegg .

Kolbotn tar imot Brann til cup-semi på Sofiemyr.