LOKAL JENTE: Jenny Josefin Hansen fra Kolbotn har vært med i student-EM i volleyball.

Kolbotn-jente fikk EM-bank

Jenny Josefin Hansen fra Kolbotn har de siste dagene vært i Portugal på student-EM i volleyball. Motstanden var i det tøffeste laget.

Publisert Sist oppdatert

Hansen spiller på NTNUI som er studentlaget til NTNU i Trondheim. Etter å ha vunnet Studentlekene i Bergen i fjor høst så ble de kvalifisert til EM i Braga i Portugal sammen med volleyball-laget til universitetet i Bergen på guttesiden. 

I mesterskapet har det imidlertid gått trått resultatmessig for Hansen og lagvenninnene.

– Vi har enda ikke klart og vunnet et sett og det er klart at det satses mer på volleyball i andre europeiske land og de har andre spillertyper enn oss også. Da vi møtte det italienske laget så hadde de nesten ikke en spiller under 190 cm og da blir vi litt små. Mange av de andre landene er også veldig teknisk gode. Men det har blitt jevnere og jevnere utover uken, sier hun.

SMASHER TIL: Her smeller KIL-jenta til for det norske laget.

Flytter til Oslo

Hansen har drevet med volleyball store deler av livet og kommer fra et godt volleyball-miljø på Kolbotn. Hun har hatt faren som trener i Kolbotn IL i mange år og da hun begynte på NTNU så ble det et naturlig valg å fortsette med idretten som hun har drevet med i 11 år. Mesterskapet hun nå deltar på blir hennes siste i NTNUI-drakten for denne gang.

– Jeg er ferdig med bacheloren min i fysioterapi nå, så jeg flytter til Oslo etter sommerferien hvor jeg begynner i turnustjeneste på A-hus. Jeg skal jobbe på geriatrisk avdeling hvor det er eldre pasienter, også har jeg ikke bestemt meg om jeg ønsker å ta en master ved en senere anledning, sier 22-åringen.

Interrail

Hansen er midt i flytteprosessen fra Trondheim til Oslo sammen med kjæresten og hun har tidligere i sommer jobbet litt på Sunnaas sykehus på Nesodden samtidig som hun har vært mye med familien hjemme på Kolbotn. Hun har også dratt til et land hvor mange nordmenn har flyttet til det siste året.

– Jeg har også vært på interrail nede i Europa hvor vi var i Belgia, Frankrike, Italia og til slutt Sveits, hvor det var veldig fint. Jeg har hatt en fin tid på NTNU og det er litt trist å være ferdig med studiet. Jeg ser for meg å fortsette med volleyball i Oslo og det er helst eliteserien eller 1. divisjon jeg ønsker å spille i. Siden Kolbotn er i 2. divisjon så kan i stedet Oslo Volley eller studentlaget til UIO være aktuelt, sier Hansen.

FRA KOLBOTN: Kolbotn-jenta skal trolig fortsette volleyball-karrieren i hovedstaden etter sommerferien.
Powered by Labrador CMS