HER BLIR DET JULETRE: På lørdag blir det tenning av julegrana på Jan Baalsruds plass. Fra venstre: Arne Lien, Rein Grefslie og Gjermund Tveito fra Rotary, Marianne Thoresen Larsen fra Kolbotn Torg og Lone Schrøder fra Nordre Follo kommune er klare til å ta imot juletreet.

Klare for julegrantenning

Et trekantsamarbeid mellom det frivillige, kommunale og kommersielle sørger for å innvie adventstiden.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende lørdag er det klart for julegrantenning på Kolbotn Torg. Etter at korona satte en stopper for et fysisk arrangement i fjor, er det meste klart for at små og store kan samles for å dele førjulsgleden. Og hvem vet, kanskje kommer nissen?

– Årets julegrantenning er lørdag 27. november, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder ved Kolbotn Torg.

Dagen startes med et julemarked i regi av Bondens Marked fra kl. 10-16. Store og små vil også få muligheten til å kjøre ponni med kjerre en liten runde.

Nissetog og julesang

På ettermiddagen er det tid for litt nissemoro, og barn og voksne inviteres til å gå i nissetog. Oppmøtet er kl. 15.15 ved gamle Oppegård rådhus, og toget går derfra til nedre torg, ved juletreet. Barna oppfordres til å ta på seg nissluer, og lokale musikanter er også med på laget.

– Det er Kolbotn pike- og guttemusikkorps som leder an i år, sier Thoresen-Larsen.

Julegrana tennes av ordfører Hanne Opdan, før det blir juletregang. Korpset skal spille og en forsanger vil lede an sangen. Til slutt kommer det som kanskje er det største høydepunktet for barna. Det ryktes nemlig om at nissen kommer, og den biten er det Gjersjøen, Kolbotn og Oppegård Rotaryklubber som står for.

Lokalt samarbeid

Det er nemlig ikke kun senteret som arrangerer julegrantenningen.

Dette er et godt eksempel på samarbeid mellom det kommersielle, som er Kolbotn Torg, og de frivillige organisasjonene, som er Rotary. Også Kolben, som er en kommunal virksomhet, en tredjepart, sier Lone Schrøder, kulturhusleder i Kolben.

Gleder seg

De forventer rundt ti tusen besøkende i løpet av dagen, og mener at det kanskje er ekstra populært i år siden det ikke ble noe fysisk arrangement i fjor.

– Det er årets høydepunkt for mange, og det er veldig gledelig at vi får gjort vår tradisjonelle julegrantenning igjen, sier Marianne Thoresen-Larsen.

Powered by Labrador CMS