IKKJE BRA: Kirsebærtrærne langs Rosenholmveien har hatt en tøff høst.
IKKJE BRA: Kirsebærtrærne langs Rosenholmveien har hatt en tøff høst.

Hva har skjedd med "kommunetrærne"?

Kirsebærtrærne som står plantet langt Rosenholmveien har fått kjørt seg den siste tiden.

Publisert

Noen husker kanskje saken Oppegård Avis skrev tidligere i vår, om de 125 kirsebærtrærne som står plantet langs Rosenholmveien slik at de som sykler forbi skulle få noe fint å se på.

Så fine er de under blomstring at de ble foreslått som kommunens eget tre.

De er riktignok avblomstret for i år, men en oppmerksom forbipasserende har tipset Oppegård Avis om at flere av trærne nå ikke ser ut til å ha det helt bra.

Bruker geviret

RASPET OPP: Flere av trærne er raspet opp på stammen.
RASPET OPP: Flere av trærne er raspet opp på stammen.

Oppegård Avis kontaktet Per Kristiansen, avdelingsleder i Drift og vedlikehold Park og idrett, for å høre hva han visste om "avskallingen" av trærne. Tipseren gjettet på rådyr som synderen, og ganske riktig er det akkurat disse som nok har vært på ferde.

Kristiansen hadde faktisk ikke fått med seg dette, og takker tipseren for å gi beskjed. Dermed har han nå sørget for stammebeskyttelse til trærne, slik at at de kan stå i ro og mak videre.

– Vi kommer til å sette stammebeskyttelse rundt trærne det gjelder. Trærne vokser videre uten problemer. Jeg har aldri sett det før, foruten om i egen hage, så det var godt med tipset, sier han.

– Det er rådyr som er synderen, og det de gjør er at de skraper med geviret på trærne. Dette er et problem der det er mye rådyr, avslutter han.

Powered by Labrador CMS