BLE FERDIGSTILT TIDLIGERE ENN PLANLAGT: Den nye rundkjøringen, som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien, skulle ferdigstilles innen januar-mars 2021, men blir i drift om en uke. Foto: Yana Stubberudlien

Åpner ny rundkjøring om en uke

Den nye rundkjøringen på Sofiemyr, med innkjøring fra Taraldrudveien til næringsfeltet i Sofiemyrveien, skal åpnes torsdag neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Den nye rundkjøringen skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien.

– Rundkjøringen skal åpnes torsdag neste uke. Det gjenstår en del arbeider knyttet til jordmassene og planting/tilsåing, som er utsatt til våren. Arbeidet med slitelaget, som er det øverste asfaltlaget i rundkjøringen, og oppmerkingen blir også ferdigstilt til våren, sier prosjektleder Jan Inge Norderhaug i Park & Anlegg AS.

Siden juni har Park & Anlegg jobbet med flere anleggsprosjekter for grunneieren av Kongeveien 49, SpareBank 1.

Om en uke skal den nye rundkjøringen med tilhørende vegarmer og nye adkomstveier ferdigstilles. Nord for brannstasjonen har det blitt etablert en ny kommunal adkomstvei til Sofiemyrveien 10-16.

NY ADKOMST TIL BUTIKKENE: Den nye rundkjøringen på Sofiemyr, med innkjøring fra Taraldrudveien til næringsfeltet i Sofiemyrveien/Kongeveien, skal åpnes torsdag neste uke. Foto: Yana Stubberudlien
DETTE VAR PLANEN: Kongeveien 49 skulle bygges om og moderniseres, kontorbygget langs Kongeveien skulle rives og det skulle bygges to nye bygg, men foreløpig er det kun satt i gang med mindre tiltak i form av blant annet fasadeendring på nordsiden av hovedbygningen. På bildet kan du også se den nye rundkjøringen som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien, og den kommunale veien på østsiden av næringsbygget. Illustrasjon: 3D estate AS

212 parkeringsplasser

Nord for næringsbygningen i Kongeveien 49 har det blitt etablert 212 parkeringsplasser (antallet parkeringsplasser er nå redusert med 18 plasser i forhold til opprinnelige utomhusplan) hvorav ti p-plasser er for funksjonshemmede og ti p-plasser er for elbil. Det har også blitt etablert 25 sykkelstativer på stedet.

Ifølge Jan Inge Norderhaug skal prosjektet med den kommunale veien (Sofiemyrveien) overleveres kommunen tirsdag 15. desember, mens prosjektet med rundkjøringen og fylkesveien (Taraldrudveien) og prosjektet med parkeringsplassene foran næringsbygget i Kongeveien 49 skal overleveres fredag 18. desember.

– Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, effektiv produksjon, og ikke minst det gode samarbeidet med både byggherren, kommunen og alle hyggelige og hensynsfulle brukere av butikkene i byggeperioden, samt brannvesenet som vi gjennomførte en øvelse sammen med der sikkerhetsvognen til Park & Anlegg var aktivt i bruk, sier prosjektlederen.

FORNØYD MED PROSJEKTET: Fra venstre kan du se rørlegger Steinar Nilsen, prosjektleder Jan Inge Norderhaug (foran på bildet) og maskinfører Ronny Stangejordet.
Powered by Labrador CMS