PÅBUDT IGJEN: Natt til fredag innføres det påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.
PÅBUDT IGJEN: Natt til fredag innføres det påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

Fornøyd med nye tiltak

Ordfører Hanne Opdan er fornøyd med de nye tiltakene. Hun er spesielt glad for at barn og unge skjermes.

Publisert

I dag kom det nye regionale tiltak, som vil være gjeldende natt til fredag. De kan du lese om her.

Ordfører i Nordre Follo kommune er fornøyd med de nye tiltakene.

– Det er leit at vi igjen står i en alvorlig situasjon hvor det er nødvendig å innføre flere tiltak. Når situasjonen er som den er, er vi fornøyd med at det kommer felles regionale tiltak. Vi er en felles bo og arbeidsregion, hvor Oslo er viktig – og det er derfor hensiktsmessig med like og forholdsmessige tiltak, som kommer samtidig. Da blir det enkelt for alle de som ferdes på kryss og tvers å forholde seg til dem. Så er jeg særlig glad for at barn og unge skjermes, sier Hanne Opdan, ordfører Nordre Follo.

Følg tiltakene og ta vaksine hvis du kan

Det støttes av kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Vi opplever å ha brukt alle verktøyene vi har i verktøykassa alene som kommune, og er fornøyd med at det kommer regionale tiltak fra nasjonalt hold, sier Myhrvold.

Nå handler det om å bremse virusets fremmarsj og tilegne seg kunnskap.

– Disse tiltakene gjøres for å bremse spredningen av Omicron, for å gi oss tid til å få mer kunnskap om det nye viruset. Vi har forståelse for at folk er lei, men oppfordrer alle til å finne motivasjon og styrke til å sette seg inn i gjeldende regler og anbefalinger og følge dem etter beste evne, legger hun til.

Hun har også en krystallklar oppfordring om vaksinering.

– Jeg oppfordrer også alle til å laste ned smittestopp-appen, slik at vi forhåpentligvis kan ta denne i bruk i vår smittesporing. Til tross for usikkerheten rundt vaksine-effekt mot Omicron, så oppfordrer jeg alle som kan til å ta imot tilbud om Covid-19-vaksine. Det er det beste middelet vi har i kampen mot koronaviruset, avslutter Myhrvold.

Powered by Labrador CMS