SKAL TILBAKE: Oppegård Avis fikk raskt merke koronakrisen. Nå strømmer leserne til for å hjelpe lokalavisen. Fra venstre: Annonsekonsulent Bente Wardenær, journalist Yana Stubberudlien, redaktør Sigbjørn Vedeld og journalist Veronica Grude Docker.

Sammen er vi superlim

Kjære leser! Tusen takk for at du støtter Oppegård Avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne påsken ble ikke som andre. Koronakrisen satte tydelige begrensninger for årets ferie. For oss i lokalavisen er det også spesielle tider. Skjærtorsdag var jeg svært spent da vi publiserte artikkelen med spørsmål om frivillig betaling fra leserne. Spenningen gikk raskt over til et stort smil.

For en respons! På bare noen timer bikket vi 100 ildsjeler som vil hjelpe lokalavisen tilbake på beina. Det har kokt i kommentarfeltet. «Stå på. Støtter med glede». «Avisen deres må få mulighet til å overleve». «Støttet. Trenger ikke annen lokalavis enn denne».

Dette er bare noen av kommentarene som har strømmet inn til oss.

Vi lovte leserne som støttet oss om å holde dem oppdatert på situasjonen. Dette er de gledelige tallenes tale: I påskehelgen passerte vi over 100.000 kroner innsamlet gjennom Lokalhelt-aksjonen vår. Til nå har over 550 personer meldt seg som givere. Noen med engangsbeløp, andre med månedlig støtte fremover. Helt frivillig!

De neste dagene lar vi permitterte arbeidskrefter få jobbe litt igjen. Vi skal gi dere flere saker her på oavis.no. Vi har en ambisiøs plan om å få papiravisen tilbake i postkassene. Ikke denne uken. Kanskje neste. Vi skynder oss sakte.

Det er vanskelig å beskrive gleden over responsen fra leserne. Jeg har lenge snakket om lokalavisen som limet i et lokalsamfunn. I tøffe koronatider har vi fått dette bekreftet. Vi har svært høy trafikk. Nå venter vi bare på at annonsørene våre kommer tilbake også.  

Sammen med lesere og annonsører skal vi bli superlimet for gamle Oppegård. Vi skal heie på det lokale. Vi skal handle lokalt.

De siste dagene har jeg blitt fortalt utallige historier om hvor viktige lokalavisen er. Både gjennom e-poster, meldinger på Facebook og telefonsamtaler. Slike tilbakemeldinger motiverer. Og varmer.

Avisen skal tilbake i postkassene. Vi skal tilbake i full drift. Nå fortsetter vi vår Lokalhelt-aksjon. Alle som registrerer seg som lokalhelter skal få noe tilbake en dag. Vi vet ikke helt hva ennå, men vi har mange ideer.

Vi må bare få et litt mer normalt lokalsamfunn først.

Vil du støtte Oppegård Avis? Følg denne linken og gi din støtte. 

Powered by Labrador CMS