GIR RÅD: Monica Viksaas Biermann er kommuneoverlege i Nordre Follo.
GIR RÅD: Monica Viksaas Biermann er kommuneoverlege i Nordre Follo.

Avstand er bedre enn munnbind

Det kommer foreløpig ikke noen nye råd om bruk av munnbind i Nordre Follo kommune. Årsaken er at rådet om å holde avstand anses som et mer effektivt smitteverntiltak.

Publisert

Oslo kommune oppdaterte sine smittevern-anbefalinger på onsdag, og gir nå råd til sine innbyggere om å bruke munnbind når de ferdes i det offentlige rom.

Samme dag spurte vi derfor kommuneoverlege Monika Viksaas-Biermann om det var aktuelt å følge etter hovedstaden med lignende råd.

I dag kom svaret.

– Allerede fra 5. november har Nordre Follo anbefalt at man holder avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter. Hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand i det offentlige rom bør man bruke munnbind, skriver kommuneoverlegen til Oppegård Avis.

– Nå ligner rådene mer

Hun er glad for at Oslo kommune nå følger etter, og legger seg på en likere linje, slik at det også blir lettere å forholde seg til anbefalingene for de av våre innbyggere som har Oslo som arbeidsplass, eller som ferdes i nabokommunen.

– Nordre Follo kommune ser det som en stor fordel at man har likelydende anbefalinger og råd i nabokommuner, da et samordnet budskap er lettere å forholde seg til for befolkningen som tilhører samme bo- og arbeidsregion. Anbefaling om bruk av munnbind i Oslo gjør at rådene nå ligner mer. Ordlyden i rådene vi har i Nordre Follo kommune er direkte hentet fra anbefalingen som kom fra Helsedirektoratet og FHI til kommuner med høyt smittetrykk. Å holde avstand er et effektiv smitteverntiltak, og har bedre dokumentert effekt enn bruk av munnbind, forklarer Viksaas-Biermann.

Powered by Labrador CMS