KLAR FOR FIRE NYE, BLÅ ÅR: Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre tar valgresultatet fra skolevalget til etterretning, men er ikke skuffet. Han tror på fire, blå, nye år.

– Fraværsgrensen har nok mye av skylden

Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre er ikke skuffet over skolevalget. – Det er nok én enkeltsak som har vært avgjørende, sier han.

Publisert

I dag gikk elevene ved Roald Amundsen Videregående Skole til valg, og det endte med seier til SV med 24,6 prosent av stemmene, mens Høyre kom på andreplass med 22,1 prosent av stemmene og Arbeiderpartiet kapret tredjeplassen med 13,7 prosent av stemmene. 

– Langt fra skuffet

Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre tar resultatet til etterretning, men er ikke skuffet. 

– Nei, langt i fra, jeg synes vi har gjort et godt skolevalg, og det er ikke noen overraskelse at SV gjør det godt ved skolevalget. Det gjør de hvert valg. At de skulle bli så store i år var nok ikke helt uventet, spesielt med tanke på diskusjonen rundt fraværsgrensen, sier Lefdal. 

Les også: Dundrende valgseier til SV på RAVS

Han mener diskusjonen rundt fraværsgrensen har vært en svært medvirkende årsak til at SV seilet opp på toppen i den blå kommunen i Akershus. 

STEMTE: I dag gikk elevene ved Roald Amundsen Videregående skole til valgurnene..

– Uten tvi, og det er kanskje litt synd at en enkeltstående sak som dette kan påvirke så mye, men samtidig mener jeg fortsatt at fraværsgrensen har vært til det bedre på skolen Fraværet har gått ned med førti prosent, og det viser at denne ordningen fungerer og er kommet for å bli sier han.

Han mener det viktigste av alt, er at Høyre var større enn Arbeiderpartiet, som er nærmeste største "konkurrent" i valget.

Les også: Se paneldebatten på torget i reprise

–  Dette er viktig for oss, og jeg tror også at de unge og skoleelevene kan se at vi har en enda mer ansvarlig politikk enn Arbeiderpartiet har. Vi i Høyre har brukt valgkampen på å presentere løsninger, og vi har også levert i regjeringsposisjon de siste fire årene. Det ser også de unge, sier Lefdal.

Spent foran hovedvalget

Det er i underkant av en uke igjen til hovedvalget, og Lefdal og hans kompanjonger i Unge Høyre er travelt opptatt med å hjelpe moderpartiet med å sanke stemmer. 

– Skal man vinne valget, må man også ha de unge med på laget, sier han. 

Lefdal og de unge bidrar med både dørbank, stands, morgenaksjoner og annet som valget medfører seg av arbeid. Han har stor tro på borgerlig regjering også neste år.

– Selv om skolevalget her viser at SV er i vinden, så tror jeg på fire nye år med Erna. Denne regjeringen har vist at den klarer å levere, og med de nasjonale meningsmålingene i ryggen, håper jeg folket vil gå for et sterkt Høyre og borgerlig regjering i fire nye år, sier han. 

Powered by Labrador CMS