HÅPER PÅ GOD RESPONS: Oppegård kunstforening lodder ut et trykk av Eva Harr og et maleri av Jette van der Lende til inntekt for flyktninger fra Ukraina. – Inntektene går uavkortet til Oppegård Røde Kors som vil få mange oppgaver i forbindelse med bosetting av flyktningene, presiserer Lars Kleivan.

Lotteri for ukrainske flyktninger

Oppegård kunstforening vil hjelpe ukrainske flyktninger i Nordre Follo.

Publisert Sist oppdatert

Hjelp kan komme på så mange måter, og nå er det Oppegård kunstforening som gjerne vil bidra.

– Det pågår en grusom krig i Ukraina, og flyktninger kommer for å begynne et nytt liv i blant annet Nordre Follo. Oppegård Røde Kors samarbeider med kommunen for å bidra til at våre nye innbyggere finner seg til rette. Til inntekt for dette arbeidet har Oppegård kunstforening har startet et VIPPS-lotteri. To flotte kunstverk, et trykk av Eva Harr og et maleri av Jette van der Lende loddes ut, forteller Turid Kjersem i Oppegård kunstforening.

Store planer

Arbeidet settes pris på.

TAKKER: Røde Kors ved leder Dag Johnsrud har store planer for å hjelpe ukrainske flyktninger og takker for all støtte de får.

– Vi er takknemlige for Oppegård kunstforenings tiltak, sier leder for Oppegård Røde Kors, Dag Johnsrud. – Vi skal blant annet opprette et besøkssenter og tilby flyktningguider, så pengene vil komme godt med, fortsetter han.

Lars Kleivan, Leder i Oppegård kunstforening, fremhever at inntektene vil gå uavkortet til Oppegård Røde Kors.

– Hvert lodd koster 50 kroner som vipses til foreningens konto 86023. Når pengene mottas blir man registrert som kjøper av ett eller flere lodd. Trekningen vil finne sted i forbindelse med åpningen av vår høstutstilling 24. september, forteller Kleivan.

Takker for støtten

Johnsrud benytter anledningen til å takke for alle klær, leker og husholdningsartikler som ble levert til innsamlingen i april.

– Engasjementet og givergleden var enorm. Nå har vi et lager med klær og husholdningsartikler som vil komme godt med når våre nye innbyggere skal bosettes. Nå håper jeg at Oppegård kunstforenings lotteri engasjerer like sterkt, sier Johnsrud.

Powered by Labrador CMS