NY KUNST: Lørdag ble årets juleforestilling fra Oppegård kunstforening åpnet. Den henger til 15. november.

Spennende utstilling i Kolben galleri

Lørdag hadde Oppegård Kunstforening vernissage i forbindelse med sin tradisjonelle juleutstilling.

Publisert Sist oppdatert

Utstillingen i Kolben galleri ble åpnet med vakker musikk ved at unge Jenny Elida Kristiansen Roaas fra kulturskolen spilte trompet akkompagnert på piano av den nyvalgte styrelederen i Oppegård Kunstforeningen – Tore Dingstad.

«Juleutstillingen» er en årviss begivenhet der hovedsakelig lokale kunstnere innenfor mange sjangere viser frem sine verker. Mer enn 20 kunstnere - de aller fleste fra Nordre Follo - deltar på denne salgutstillingen. Det betyr at det vises et mangfold av stilarter, teknikker og materialer: treskulptur, malerier (acryl, olje, fingermaling, encaustic), akvareller, grafikk, tresnitt, DGA trykk, collager, tusjlavering, tegninger, broderi, tekstil, fotografi og glasskunst.)

FLOTTE TONER: Jenny Elida Kristiansen Roaas fra kulturskolen spilte trompet, akkompagnert på piano av den nyvalgte styrelederen i Oppegård Kunstforeningen – Tore Dingstad.

Kunst i alle prisklasser

Utstillingskatalogen omfatter mere enn 60 ulike verker med priser fra 800 til 25.000 kroner. Katalogen inneholder også en opplysende beskrivelse av teknikkene og metodene som er brukt. Det er en rivende utvikling på dette området ikke minst som en følge av ny teknologi. Så her er det mye å lære. Når dét er sagt, er det naturligvis også et stort innslag av tradisjonelle metoder. Blant kunstnerne er det mange som vi har møtt gjennom mange år i tillegg til at det er flere spennende navn som er med for første gang. Dette skaper et mangfold som ledelsen i kunstforeningen tror publikum vil sette pris på.

Den spennende utstillingen er ikke minst en fin anledning til å kjøpe julegaver i alle prisklasser.

Lederskifte

Den franske impresjonisten Edgar Degas har sagt «at kunst er ikke hva kunstneren ser, men hva han/hun får andre til å se». Tore Dingstad oppfordret de besøkende til å studere de ulike verkene og danne sine egne oppfatninger av hva de representerer for den enkelte og diskutere dette med andre besøkende, venner og familie.

Tore har mange poster på programmet og ser frem til å føre linjene som har dannet seg i foreningens mere enn førtiårige historie videre, men også skape en ny profil basert på det som følger av kunst-feltets utvikling. Tore har hatt en ledende stilling på Kunsthøyskolen i Oslo. Han har derfor de beste forutsetninger for å ta foreningen inn i tiden som kommer.

Utstillingen står til tirsdag 15. november.

Powered by Labrador CMS