LITEN TEST: Vi har testet stor utenriks-potet
Med sjefen på ferie tok de ansatte kontroll over firmakortet,og fikk bacon, skinke, ost og kebabdressing tilbake.
De ansatte som holder hjulene i Forlagshuset Bjørgu i gang i sommer, tok kortet til sjefen og satt kursen mot spisestedet som trolig er spisestedet som er nærmest Oppegård, uten å være i Oppegård. Nemlig Kiosken på Hjulet.
Formålet var å spise bakt potet til lunsj, men er den så bra som den ser ut som?
Før vi kaster oss over selve dommen av poten tar vi en runde på hvem testpanelet egentlig består av.
Terje Ruud
Enebakkingen Terje Ruud jobber til daglig i Native Media AS hvor han produserer markedsinnhold for blant annet Volvo Trucks og gravemaskin-forhandler Pon Equipment. I ryggen har han solid bakgrunn som sportsjournalist i Østlandets Blad, men nå er det test av bakt potet som gjelder.
Christian Holm
Ingieråsen-legende, Nekromantheon-trommis og nybakt pappa, Christian Holm, velger å bruke arbeidstiden i forlagshuset på Sofiemyr til å serve Oppegård Avis-abonnenter med bunnsolid kundeservice. Turboneger sverger til Pamparius, men om Nekromantheon sverger til bakt potet på samme måte er mer usikkert.
Øyvind Ludt
Helt siden Ludt var liten gutt har drømmen vært klar, nemlig å bli redaktør i et fagblad innen logistikk. I dag tjenestegjør han som redaktør i fagbladet Moderne Transport og ryktene sier at middag var unødvendig denne onsdagen.
Vi kjører test!
Hjulet har følgende valg på bakt potet-menyen: Bakt potet med skinke, bakt potet med bacon, bakt potet med skinke OG bacon, og vegetar.
Som det representative utvalget vi var (menn mellom 30- og 50ish) falt valget på de to midterste kategoriene.
Førsteinntrykket er at vi får nok mat og mannen fra Enebakk begynner å lete etter poteten med en gang.
– Det er var jo godt, men det var mye kebabsaus, sier han.
Under laget med kebabsaus skjuler det seg mer enn bare potet. Der er det også godt med ost som blir mottatt som en positiv overraskelse.
Ludt bemerker at det ikke er poteten som sørger for at måltidet koster 169 kroner (189 kroner for skinke OG bacon) per mann uten drikke. Men etter som sjefen betalte var pris det siste vi tenkte på i vurderingene.
– Det er nok ikke poteten her som er den store kostnaden, sier han og fortsetter:
– Jeg er faktisk usikker hvordan man kunne gjort bakt potet bedre enn dette! Også skal de ha pluss for nostalgien.
Ruud svarer på det retoriske spørsmålet.
– Det kunne jo vært mer potet.
Ettersom Ruud er ferdig med maten lenge før oss andre er han i gang med anmelde omgivelsene lenge før oss andre, men vi må jo høre hva Holm har å si om maten før vi går videre i det (hjul) sporet.
– Det er solid mengde
Mannen med de gode rådene om abonnement, Vipps og annet krøll er meget fornøyd med lunsjmåltidet i Ås.
– Det er solid mengde, det raust med fyll og det er god smak. Det er terningkast fem, sier han.
På terningkast gir også Ludt en femmer, mens Ruud trekker for manglende potet og gir dermed terningkast fire.
Litt å gå på når det kommer til omgivelsene
Hjulet ligger som kjent like ved Gjersjøen, et praktfullt vann å både drikke, se på og bedrive fritidsaktiviteter på, men vi ser mer busk, asfalt og parkering enn vi ser drikkevann fra vårt utvalgte bord.
Det er også verdt en setning om at bordet vi sitter ved er fint og flott, men bildet som ligger under glassplata og som skal vise frem Hjulet fra glansdagene har betydelig mangel på oppløsning. Og bordet er også helt stødig så lenge du ikke lener deg på det, om du gjør det gynger det litt.
Hjulet skriver på dette på sin Facebook-side:
PS: Vær skikkelig sulten – dette er ikke et lett måltid. Du får masse mat og masse smak for pengene!
Det er også en konklusjon vårt testpanel kan signere på!