KOLBOTNVANNET: Sånn blir det i helgen, bare enda bedre!

Lover kjempevær i gamle Oppegård

Yr melder strålende sol i hele Oppegård til helgen, men noen drar fortsatt over grensa etter islagte vann.

Publisert

I gamle dager var det alltid skøyteløp på Kolbotn i mars. Fredag ettermiddag står Bjørn Kløvstad, Arne Hornes og Eirik Holmlund fra Landstormen klare med firhjulingene for å høvle isbanen på Kolbotnvannet.

HØVLER IS: Bjørn Kløvstad følger med på at ishøvlingen går som den skal






Forbreder isen til helgen

– Isen er solid nå. Vi har kuldegrader på natta og da holder det godt. Vi har målt over 20cm tykk is på alle målepunktene våre og sliter med å komme igjennom med boret, sier Kløvstad

Både Kløvstad og hans tidligere nabo, Berit Modal som tilfeldigvis kommer tuslende forbi mens Landstormen forbereder utstyret, kan fortelle at det er mange som er ute å bruker isen om dagen. Modal er daglig vitne til mange som farer på kryss og tvers av isen.

BERIT MODAL: En legende på Kolbotnvannet

– Jeg har gått på isen her i alle år, men isforholdene har forandret seg med årene på grunn av ut- og innløp, men sesongen er cirka like lang som i gamle dager forteller Modal.

Over bekken etter vann? Eller over grensa etter is kanskje?

Selvom skøyteforholdene er glimrende bare 2.200 meter fra huset til Asle Simensen på Tårnåsen planlegger han å dra på hytta i Sverige for å gå på skøyter. Hvorfor dra så langt for å gå på skøyter når man har perfekte forhold rett utenfor døra spør Oavis.

– Det er egentlig mest for å finne skøytene mine innrømmer Simensen, mens han beveger seg bort for å kjøpe kanelboller hos en lokal bedrift som kun selger kanelboller på fredager.

VANDRER I SOLEN: Isbanen på Kolbotnvannet kan fint brukes uten skøyter. Å gå er et glimrende alternativ.




Begrensede utepilsmuligheter

Anette på Kullebunden Spiseri er klar for helg, men tross bra værmelding kan hun fortelle at de har reduserte åpningstider denne helgen. Så dersom du er av typen som heller tar en utebrus eller utepils, enn å elge rundt på skøyter, ski eller i skogen må du vente til klokken 16.00 for å kunne leske deg med den slags hos Kullebunden Spiseri.

Powered by Labrador CMS