GULL I SIKTE: Mathias Myrvang Isaksen har på kort tid utviklet seg til en nasjonal toppspiller.

Med edelt metall i sikte

Follo Dart Akademi har på rekordtid fostret frem noen av Norges beste spillere.

Publisert

Det er ganske nøyaktig fire år siden Mathias Myrvang Isaksen (15 år) fra Oppegård deltok i sin første dart-turnering. I disse årene har han i praksis vært alene som junior på norske turneringer og har derfor måtte spilt mot voksne. Det har vært utfordrende og han har ofte følt seg litt ensom. 

For er man egentlig best når man er den eneste? Uten et eget junior-mesterskap er det heller ikke mulig å få tittelen Norgesmester. 

Vokser

I februar hadde den egenstiftede klubben Follo Dart Akademi sin første trening, og Mathias fikk plutselig selskap av flere barn som hadde lyst til å spille dart. 

Selv om han og de andre i akademiet normalt bare spiller stål-dart, var de ikke vonde å be da Stig Dybdahl fra Norsk Prodarts inviterte til Junior NM i V-Dart. Norsk Prodarts forsøker å få igang en juniorsatsing, og har noen barn som spiller V-Dart når de har samlinger for gaming og E-sport. V-Dart er elektronisk dart, som skiller seg en del fra stål blant annet med andre piler, større skive og lengre avstand til skiva. 

5 unge dartspillere fra Follo Dart Akademi i hvert fall utfordringen og møtte opp i Askim denne søndagen, med edelt metall i sikte!

Tøff turnering

Det ble en knalltøff turnering, med 12 påmeldte juniorspillere. Av disse 12 gikk 6 videre til sluttspillet - 4 av 6 var fra Follo Dart Akademi! Mathias toppet gruppen, men også Yaiza Sanches Meses (14 år fra Langhus), Amalie Babsvik Nesbø (15 år fra Langhus) og August Sletbakk (11 år fra Tårnåsen) var blant de 6 på toppen. Sistnevnte ble medlem på onsdag og har kun en trening bak seg! Christina Kapetanopoulou (15 år fra Langhus), som også er helt fersk, kom på en 7. plass, tett bak de andre 

I kvartfinalene møtte August og Amalie hverandre, der Amalie sikret seg en plass i semifinalen. Yaiza møtte Max Kjeserud fra Askim, og spilte en knallbra match som sikret semifinale også på henne. 

3 av 4 semifinalister var dermed fra Follo! 

FOLLO-GJENGEN: Dette var gjengen som deltok fra Follo Dart Akademi.

Endelig Norgesmester

Yaiza møtte en veldig fokusert Mathias, der Mathias gikk av med seieren. 

Amalie møtte Maja Rundquist fra Askim i en match som ble en skikkelig thriller. De to fulgte hverandre tett, men det ble Amalie som til slutt gikk av med seieren. 

Det var klart for bronsefinalen mellom Maja og Yaiza, og finale mellom Mathias og Amalie. 

Yaiza viste ingen tegn til nerver i kampen om bronsen, selv om kampen ble tett, var det Follo-jenta som gikk av med seieren! 

Mathias hadde spilt knallbra igjennom hele turneringen, uten å tape et eneste leg (runde) og hadde ingen problemer med å holde formen, selv om han spilte mot team-kamerat Amalie. Det ble seier til Mathias som endelig, med rette, kan smykke seg med tittelen Norgesmester! 

– Det var en sykt digg følelse, forteller den nybakte mesteren. Endelig, etter fire år, er jeg virkelig Norges beste. 

NORGESMESTER: Endelig ble NM-gullet sikret for Mathias Myrvang Isaksen.

Det ble et følelsesladet øyeblikk for Mathias, omkranset av Yaiza og Amalie på pallen (under). Disse tre, sammen med Henrik Mellbye Dahlbo (som dessverre ikke hadde mulighet til å delta) utgjør Team Norway - landslaget til JDC Junior World Championship i november. 

Powered by Labrador CMS