NY LEDER: Mona Wiger (66) er ny leder for Seniorakademiet i Oppegård. Årets program er nå klart.

Ny leder – sterkt program

Den lokale kapasiteten Mona Wiger (66) er nyutnevnt leder av Seniorakademiet i Oppegård. Se programmet for første halvår.

Publisert Sist oppdatert

I over 30 år har Svanhild S. Kvernaas ledet den lokale seniorforeningen med stødig hånd. Da den populære lederen, som i sin tid startet foreningen, signaliserte at «nok var nok», måtte Folkeuniversitetet på overgangsmarkedet. Blant mange gode kandidater falt valget på Wiger.

Hun er for mange kjent som tidligere politiker i Oppegård kommune, hun har vært bosatt i kommunen i over 30 år og har i en kvinsalder vært aktiv i lokale lag og foreninger.

Når hun nå tar over ledervervet, er det med en stor porsjon glede og ydmykhet.

– Nå har jeg ingen planer om den store kursendringen, men det blir jo en overgang for alle som er vant til Svanhild over mange år. Det er både spennende og utfordrende å skulle videreføre arbeidet hennes, for Seniorakademiet i Oppegård har tross alt etablert seg som et godt tilbud med veldig høyt nivå på foreleserne. Det er det viktig å fortsette med, proklamerer Wiger.

Sterkt program

Årets program, som altså gjelder fra januar til mai, er det for øvrig Kvernaas & co som har satt sammen. Den nye lederen og hennes nye programkomite går nå i gang med å sikre gode forelesere til høstens program.

Allerede 19. januar braker det løs, da med ordfører Hanne Opdan som skal snakke om hva som skjer i Nordre Follo i 2022. Så kommer perlene på en snor, for timingen for de to neste foredragene kunne knapt vært bedre.

26. januar er temaet «Legemiddelindustrien, en viktig samfunnsmessig ressurs i kampen mot pandemier», hvor Legemiddelforeningens administrerende direktør Karita Bekkemellem er foredragsholder. Uken etter tar Benedicte Røer, fagleder NHO Viken Oslo over og skal snakke om næringsvirksomheten i Viken/Nordre Follo etter pandemien.

Bredt tilbud

Hele programmet ser du på bildet, og det er mye å glede seg til.

PROGRAMMET: Årets første halvår er fylt med godbiter hver eneste onsdag.

– Mitt ønske er å forvalte og skape et godt tilbud, og være attraktive, slik at folk ønsker å melde seg inn. Det skal være et bredt tilbud, med «et visst nivå» på de som foreleser. Så er det selvsagt sånn at alle ikke vil være like interessert i alt vi tilbyr i løpet av et halvår, men alle skal finne noe interessant, sier hun.

Og så har man uansett den sosiale arenaen. Den skal heller ikke undervurderes.

– Dette er helt klart en viktig sosial arena for mange. Mange har opparbeidet seg vennskap over flere år og bruker de faste onsdagene for å pleie det, sier Wiger.

Alltid onsdag

For det onsdager vi snakker om her. Uten unntak.

– Alle våre foredrag er i Kolben på onsdager, mellom 11-12. I år er det ett viktig unntak fra denne regelen, og det er foredraget den 6. april, som starter 10.30. Ellers er alt som normalt, sier Wiger, som i sitt profesjonelle liv har jobbet i helsetjenesten, som høyskolelektor og som virksomhetsleder i Nordre Follo kommune. Ja, for å nevne noe.

Enkel innmelding

Hvis du har lyst å melde deg inn i Seniorakademiet i Oppegård, finner du program med innmeldingsskjema på biblioteket i Kolben og på eldresentrene. Man kan også sende en e-post til mona.wiger@folkeuniversitetet.no. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at medlemskap koster 625 kroner per halvår. Er man ikke medlem kan man kjøpe billett til foredragene for 100 kroner per gang. Eneste kriterium er at du er over 55 år.

Powered by Labrador CMS