NY BUTIKK: I andreetasje i dette bygget i Skiveien har Morten og Tatiana Pedersen etablert kjøkkenbutikken Lignum.

Satser på kjøkken

Nå slipper du å dra ut av Oppegård for å kjøpe kjøkken.

Publisert Sist oppdatert

Det er firmaet Lignum som har startet kjøkkenbutikk i vår del av kommunen, nærmere bestemt i Skiveien 42, i samme bygg som blant annet Sofiemyr Bil holder til.

STARTET SAMMEN: Tatiana har en enorm kompetanse om kjøkken og interiør, mens Morten tar seg av andre viktige områder.

I motsetning til frisører, matbutikker og kjøreskoler, som vi har flere av, finnes det ikke noe kjøkkentilbyder fra før. Dermed ligger markedet åpent for Tatiana og Morten Pedersen.

Og det er slett ikke tilfeldig at det var nettopp kjøkken de satset på da de bestemte seg for å drive næring sammen.

Tatiana er nemlig utdannet interiørarkitekt og interiørdesigner og har flere års erfaring som kjøkkenselger. Kjøkken er bortimot en lidenskap.

Skjær i sjøen

De to startet bedriften i oktober i fjor, men har inntil nylig vært litt forsiktige med å stikke seg frem.

– Vi hadde i utgangspunktet en avtale med en fantastisk hviterussisk produsent, men slik verden ser ut akkurat nå, er ikke det mulig å forbindes med eller å importere fra. Vi måtte derfor kaste oss rundt etter en ny produsent og har funnet en fabrikk vi er meget godt fornøyde med, forklarer de.

Nå er det estiske Arens som står for produksjonen og Lignum kan tilby det aller meste som handler om kjøkken. Leverandøren beskrives som en stor og moderne fabrikk, som med maks kapasitet produserer opp mot 600 kjøkken i måneden.

Totalleverandør

– Vi tilbyr fulle kjøkkenpakker, skreddersydde løsninger og spesielle detaljer i nær sagt alle tenkelige materialer. Vi har et meget godt utvalg her med høy kvalitet, sier Morten, og ser seg rundt i det flotte showroomet.

SMARTE LØSNINGER: Et kjøkken er ikke bare et kjøkken. Det finnes nær sagt uendelig mange muligheter for å skreddersy og tilpasse hver enkelt kunde.

Det er likevel én ting de mener trumfer alt av produkter.

– Service er det viktigste for oss. Kjøper man kjøkken hos oss skal kunden være sikker på god behandling hele veien, fra befaring til montering. Der ligger det mye stolthet for oss, som både bor og jobber her lokalt, sier han videre.

Tøff konkurranse

Kjøkkenmarkedet inneholder både norske tradisjonsmerker, luksusprodusenter og «billigkjeder», og prismessig har Lignum plassert seg i det trygge midtsjiktet.

– Det er nok riktig å si at vi er rundt midt på treet på pris. Det finnes noen billige storaktører vi ikke har sjans til å matche på pris, men de vi sammenligner oss med er vi fullt ut konkurransedyktige med. Spesielt hvis du tar med både kvalitet og pris i regnestykket, sier de offensivt.

I tillegg kan de ifølge seg selv gi kundene flere alternativer, de har muligheter for skreddersøm, ordrene leveres til avtalt tid og montering har høyeste prioritet. Ja, også er de ikke rent lite stolte over å være den eneste kjøkkenbutikken i Oppegård.

Stolte

De er i det hele tatt stolte av butikken sin. Da vi beveger oss rundt i showroomet er det mange detaljer de gjerne vil fortelle om og vise.

Tatiana viser oss smarte uttrekkbare skuffer, moderne lysløsninger, det populære Quooker-systemet, hvitevarer i luksusklassen, «usynlige» kjøkkenvifter og solide steinprodukter. Ja, i tillegg til det meste innen skreddersydde garderober. Det tilbyr de nemlig også.

– Vi har mange muligheter her og vi kan gjøre alt kunden vil, på den enkleste og raskeste måten, sier hun, og oppfordrer samtidig folk i Oppegård til å ta turen innom butikken for å se med egne øyne.

MYE PENT: Den nye butikken rommer en mengde ulike kjøkkentyper og produkter.
Powered by Labrador CMS