Vinterland

BLE TATT NED 8. JANUAR: Plastisbanen, eller rettere sagt kun vantet fra den, har stått ubrukt på Jan Baalsruds plass i en måned denne sesongen. I begynnelsen av januar 2020 valgte kommunen å ta banen ned.

Hva skjer videre med plastisbanen?

Oppegård Avis har ikke sett at plastisbanen har vært satt opp ved noen av skolene etter at den ble tatt ned fra Jan Baalsruds plass 8. januar.

Publisert

Oppegård Avis har skrevet mye om det hittil mislykkede prosjektet Vinterland. Budsjettet for prosjektet var på 680.000 kroner, inkludert skøytebanen, trærne rundt og belysningen, samt monteringen.

I begynnelsen av adventstiden i 2018 skulle kommunen sørge for følelsen av storby ved å anlegge en kunstisbane på minst 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass.

Skøytebanen kom ikke på plass før vinterens slutt, og overflaten ble av plast istedenfor kunstis.

Les også: – Det føltes rett å slett ikke som at vi var på en skøytebane

To mislykkede sesonger

Bare to uker etter den storslåtte åpningen i begynnelsen 2. mars 2019, måtte plastisbanen repareres og stenges som følge av skader.

BLE INNVIET MED BRASK OG BRAM: Skøytebanen på Jan Baalsruds plass ble offisielt åpnet lørdag 2. mars 2019. To uker senere ble banen stengt som følge av skader.

 

Flere innbyggere har reagert kraftig på kommunens bruk av penger til dette prosjektet. Oppegård Avis har også skrevet om det krevende vedlikeholdet og bruk av udeklarerte polerings- og rensemidler. Mange lesere påpekte også at det ikke var noe gli på plastisen og at banen stod mye ubrukt.

I begynnelsen av desember 2019 ble bare vantet til plastisbanen (uten selve plastdekke) montert på nytt i Kolbotn sentrum etter en mislykket sesong i fjor da banen ble svært lite brukt i de to ukene den var i drift.

Les også: – Fin tradisjon med 6.000 stemorsblomster i Ski

– Skal verken kastes eller pakkes bort

BLE TATT NED 8. JANUAR: Plastisbanen, eller rettere sagt kun vantet fra den, har stått ubrukt på Jan Baalsruds plass i en måned denne sesongen. I begynnelsen av januar 2020 valgte kommunen å ta banen ned.

Bare en måned senere (8. januar 2020) ble både juletrærne og plastisbanen, eller rettere sagt vantet fra den, fjernet fra Jan Baalsruds plass.

 

Kommunalsjef for Vei og park i Nordre Follo kommune, Gry Larsen, forklarte da at kommunen hadde tatt ned banen på grunn av det milde været som gjorde at det ikke var mulig å legge naturis på banen. Samtidig presiserte hun at plastisbanen skulle verken kastes eller pakkes bort.

– Den pakkes ikke bort. Vi ønsker å bruke kommunens ressurser mest mulig. Vantet fra banen vil i stedet bli satt opp for å kunne brukes til ballspill. Vi undersøker nå hva som er det beste stedet for å sette den opp, muligens på en av skolene, sa Larsen i januar.

– Hva skjer med selve plastdekke?

– Det er mulig plastgulvet også blir brukt nå, det skal vi vurdere. Det blir uansett ikke kastet, sa kommunalsjefen.

Les også: Fra skøyter til ballspill

– Satt til lagring

Oppegård Avis har ikke sett plastisbanen ved noen av skolene i vinter. Vi har derfor spurt virksomhetsleder for Vei og park, Gry Larsen, om hva som skjer videre med plastisbanen, om hvor den er samt hva den skal brukes til og når.

– Skøytebanen er foreløpig satt til lagring etter at den ble tatt ned, sier kommunalsjefen.

Oppegård Avis har også stilt flere andre spørsmåltil henne, rundt reklamasjonsretten og garanti ved kjøp av banen, men kommunen ved kommunalsjefen har foreløpig ikke besvart disse spørsmålene. Oppegård Avis oppdaterer saken fortløpende.

– Den kan muligens brukes til rollerblades, men spørmålet er vel om noen vil ha dette i det hele tatt. Mye jobb, lite moro.

Les også: Betalte over 140.000 kroner for drift og vedlikehold av plastisbanen i to uker

– Mye jobb, lite moro

Vi har også stilt spørsmålene om plastisbanen til utvalgslederen for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo, Camilla Hille (V).

– Det er ikke så mye plastisbanen kan brukes til. Den kan i hvert fall ikke brukes til skøyter, noe jeg advarte tidligere beslutningstagere i gamle Oppegård kommune kraftig i mot. Den kan muligens brukes til rollerblades, men spørmålet er vel om noen vil ha dette i det hele tatt. Mye jobb, lite moro, sier Hille.

– Passer best innendørs

Utvalgslederen sier videre at en slik bane passer best innendørs om den skal brukes om sommeren.

– Det er fordi den blir veldig glatt når den er våt. Det kan derfor være farlig å løpe rundt på den med sko. Den kan kanskje brukes til innebandy, men da må underlaget være godt og skoene ha godt feste, sier Hille.

Les også: – Vil ikke at elever skal være "maskoter" for feilslått politikk

Powered by Labrador CMS