Hva skjer videre med plastisbanen? Oppegård Avis har ikke sett at plastisbanen har vært satt opp ved noen av skolene etter at den ble tatt ned fra Jan Baalsruds plass 8. januar.
Betalte over 140.000 kroner for drift og vedlikehold av plastisbanen i to uker Ved forrige sesong var plastisbanen åpen i kun to uker. Til tross for det, var budsjettet for drift og vedlikehold av banen overskredet med rundt 43 prosent.
– Kast plastisbanen eller bruk den til innebandy Varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V), mener det er en dårlig idé av ordføreren og kommuneadministrasjonen i Oppegård å legge press på at elever skal bruke plastisbanen. Hun anbefaler at plastisbanen kastes eller brukes til innebandy.
– Vil ikke at elever skal være "maskoter" for feilslått politikk Oppegård Avis har fått flere telefoner fra lærerne ved barne- og ungdomsskolene i Oppegård som føler seg tvunget til å ta med sine elever til plastisbanen på Kolbotn. – Vi ønsker ikke å oppfordre barn og unge til å heie på dårlige avgjørelser og være «maskoter» for feilslått politikk der det er fokus på «sirkus til folket» istedet for å bruke penger på det store etterslepet i skolene, sier lærerne.
Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen.
– Ingen trussel for miljøet Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø.
– Verdt hver eneste krone Kunstisbanen ved Storo Storsenter har kostet dobbelt så mye som plastisbanen på Kolbotn, men sjekk forskjellen!