VINNERNE: Her er Kolbotns vinnerlag i Norway Cup 2022.
VINNERNE: Her er Kolbotns vinnerlag i Norway Cup 2022.

KIL-jentene vant Norway Cup

2008-årgangen til Kolbotn gikk helt til topps i Norway Cup.

Publisert Sist oppdatert

Det gode 2008-laget til Kolbotn var så absolutt blant favorittene på forhånd, men så er det dette med å klare å ta ut sitt beste når det gjelder som mest da.

Tydeligvis var ikke det noe problem for 13/14-åringene, som fosset gjennom turneringen. Kun i den første kampen i gruppespillet og i semifinalen mot Kaupanger slapp de inn mål.

Heller ikke Øvrevoll Hosle IL ble et uoverkommelig hinder i finalen, for Sina Frogners scoring, ble kampens eneste mål.

SCORINGSJUBEL: Her har Sina Frogner akkurat satt inn 1-0 og samtlige lagvenninner er på vei for å feire.
SCORINGSJUBEL: Her har Sina Frogner akkurat satt inn 1-0 og samtlige lagvenninner er på vei for å feire.

Dermed kunne et jublende Kolbotn-lag heve pokalen, danse til We Are The Champions og nyte å ha vunnet verdens største fotballturnering. Stort større blir det ikke.

På Kolbotns gullag har følgende spillere spilt: Scarlett Nore, Maria Augestad-dyrhaug, Sarah Vestgård Hansen, Signe Hoel Ramberg, Ebba Niss, Amalie Lia, Anna Bure Pettersen, Nadia Tahirukaj, Sofie Ulekleiv Ihlebæk, Sina Marie Frogner, Caroline Ottersbo-Johansen, Eva Sellevoll, Lea Brandstadmoen, Ebba Isabella Østli, Aida Berg, Maria Flatekvål, Sigrid Gamst.

Det er definitivt også verdt å nevne at Kolbotn IL ble beste klubb på jentesiden. I tillegg til gulljentene sikret J13 seg bronse og flere andre lag har kommet langt i turneringen.

Mye nerver

Hovedtrener Øystein Øgrim var meget fornøyd etter kampen, da vi ba ham om en rask oppsummering.

– Finalen var jevnspilt, mens vi vel hadde spillet mest. Scoringen vår kom litt ut i andreomgang, men det var spennende hele veien og mye nerver, begynner han.

Han forteller at selv om de på forhånd prøvde å behandle finalen som en «vanlig» kamp, så blir det mye nytt.

– Alt blir jo litt annerledes i en slik setting og mange av rutinene blir nye. Jeg synes imidlertid de taklet det ganske så bra, og jeg synes faktisk det var mer nerver i semifinalen, sier han.

Fremhever laget

Han har lyst å rose hele laget sitt og ikke bare noen få.

– Dette er en fin gjeng som jobber knallhardt og backer hverandre. Da vi scoret i finalen så var hele troppen langt inne på banen for å juble, så det var tydelig å se hvor mye dette betyr. Det er mange som har gledet seg og drømt om denne dagen, så det var mye følelser, sier han.

Selv om jentene bare er 13-14 år, er det ikke rent lite ambisjoner og press.

– Endelig har vi klart det. Det er store ambisjoner og press på dette nivået også og endelig har vi lyktes. Nå kan de kose seg med dette i lan tid fremover, forteller han.

I finalen ble Nadia Tahirukaj kåret til banens beste spiller og i en slik setting blir det ofte fokus på noen få som har utmerket seg, men den vinkelen ønsker ikke hovedtreneren å være med på.

– Jeg har egentlig ikke lyst å trekke frem noen spesielle. Det har vært mange kamper før denne kampen hvor alle har bidratt fantastisk, mens det i en finale som blir så jevn, ikke blir like mye spilletid på alle. Det er derimot viktig å trekke frem at denne seieren tilhører hele troppen og alle som har bidratt underveis. Vi er ett lag, understreker han.

Powered by Labrador CMS