EGET PROGRAM: Den berømte lokalavis-patrioten Ken André Ottesen har fått sitt eget nett-tv-program.
EGET PROGRAM: Den berømte lokalavis-patrioten Ken André Ottesen har fått sitt eget nett-tv-program.

Oavis-sak på gjev toppliste

Saken om at verdens største krigsskip NESTEN var i Oppegård, har fått mer heder. Snart kommer mannen bak hederen nesten til Oppegård!

Publisert

Få setter like mye pris på at lokalaviser lager morsomme og rare saker, som totningen Ken André Ottesen. Hvis dét navnet ikke lyder kjent for deg, gjør kanskje kallenavnet «BAdesKen» det?

Dersom du er en fast bruker av internett, så er det i hvert fall en viss fare for at du har sett hans innlegg og krumspring. Ottesen har nemlig gjort det til et levebrød å ta tak i alle de rare, fine, merkelige, dumme og morsomme sakene som vi i lokalpressen lager, og trekke frem det han mener er «høydepunktene». (Det er i hvert fall slik vi i pressen liker å tro at det er)

Svært publikum

Aller mest oppmerksomhet får man hvis han gjør et nummer ut av saken på sin Instagram-konto @BAdesKen, hvor han i skrivende stund har hele 381.000 følgere.

Og her havner altså Oppegård Avis-saker fra tid til annen.

Det gjorde vi så definitivt i sommer da vi (med glimt i øyet) konstaterte at verdens største krigsskip NESTEN var i Oppegård:

Eller da vi bare noen dager senere fikk snusen i at en av Norges største artister hadde vært i Oppegård for å se på det nevnte skipet.

MANGE LIKES: Over 9.000 likte innlegget om at Tix var på våre trakter.
MANGE LIKES: Over 9.000 likte innlegget om at Tix var på våre trakter.

Heder for lokalpatriotisme

Vi kunne nevnt et par andre eksempler også, men vi anbefaler heller å sjekke ut hans Instagram-konto eller nye nett-TV-serie som du finner bak betalingsmuren til alle Amedia-aviser. 

Det er for øvrig i episode 3 av programmet at krigsskip-saken blir nevnt på ny og kåret til den tredje mest mest lokalpatriotiske saken i norske aviser, kun slått av at Tesla-gründer Elon Musk fløy over Randaberg på Randaberg24, en Viggo Venn-serie i Avisa Groruddalen og en Erling Braut Haaland-sak i Jærbladet. (Det burde med andre ord blitt en fjerdeplass på oss, men hvem teller...)

LAGER TV-SHOW: Ken Andre Ottesen og komiker Paul Håvard Østby lager fornøyelig nett-tv av saker fra journalistikkens verden.
LAGER TV-SHOW: Ken Andre Ottesen og komiker Paul Håvard Østby lager fornøyelig nett-tv av saker fra journalistikkens verden.

Kommer nesten til Oppegård

Hvis du har fått deg en god latter av den overnevnte Instagram-kontoen, så kan vi anbefale å ta turen på live-showet til Ken Andre Ottesen. Den 28. oktober kommer han faktisk NESTEN til Oppegård med showet «Ja vi elsker dette landet», når han inntar Rådhusteateret i Ski. 

Der skal han underholde publikum med deilig avis-humor, og Ottesen garanterer at både Oppegård Avis og regionavisen ØB får sine sekunder i rampelyset, og kanskje vel så det.

– Det kan jeg absolutt garantere. Jeg skriver et nytt show for hver nye plass, og selv om det er sinnssykt mye jobb, så er det slik det må være, sier han til Oppegård Avis.

ØB-MORO: Ottesen kan garantere at også ØB blir en viktig del av showet 28. oktober.
ØB-MORO: Ottesen kan garantere at også ØB blir en viktig del av showet 28. oktober.

– Men hvorfor i alle dager valgte du Ski når du endelig kunne få oppleve Kolbotn, spør vi, av ren lokalpatriotisme.

– I 1988 overnattet jeg i brytehuset til Kolbotn mens vi spilte Norway Cup, så kom ikke her. Siden dette var i 1988, så lå vi vel nærmest i svettepølene den ferske OL-mesteren Jon Rønningen, så det var en stor opplevelse for oss. Nei, helt ærlig så tror jeg dette handler om at kulturhuset i Ski ringte først, så det stikker ikke dypere enn det, humrer han.

Får opptil 1.000 tips om dagen

Inntil humorkontoen tok helt av, jobbet også Ottesen i media selv. Først i lokalavis i nesten 20 år, og senere i både Bergensavisen (BA) og i VG. Nå er det show, Instagram og tv-serie for alle penga.

– Det er veldig gøy å kunne reise rundt og lage humor av saker fra aviser. Og så er det givende å møte masse glade folk og lage god stemning. Vi trenger det nå i den tiden vi lever i, sier Ottesen. 

I tillegg til forberedelser og gjennomføring av en rekke show, går arbeidsdagene med til å lage den nye tv-serien og sørge for godt innhold til Instagram. Der får han for øvrig opp mot 1.000 tips om dagen!

–  Det er heldigvis ikke et stort problem å ha nok materiale å ta av, nei. Det plinger greit i telefonen enkelte dager, humrer han på telefon.

Elsker rare ting

Selv om han daglig nærmest kan fråtse i gode tips, er det spesielt én kategori han liker bedre enn alt annet.

– Jeg knegger best av den tradisjonelle lokalavissaken der noen har funnet noe rart. En potet som ligner på Elvis, eller noe i den duren, og så løper de til lokalavisen sin for å vise det frem. Det er jo fantastisk at folk fortsatt tenker på lokalavisen med en gang det skjer noe, og det blir veldig godt stoff for meg, sier han.

PS: Har du lyst å le av og med Oppegård Avis og BAdesKen den 28. oktober, så finner du billetter på denne linken. 

KLASSISKER: Slik kan et typisk innlegg fra BAdesKen se ut.
KLASSISKER: Slik kan et typisk innlegg fra BAdesKen se ut.Powered by Labrador CMS