MENINGSFYLT ARBEID: OK-service AS samarbeider med NAV og tilbyr varig tilrettelagt arbeid for personer som mottar trygd eller en annen form for trygdeytelse . På bildet bak fra venstre: Arbeidstaker Simen Stolt, arbeidsleder Anette Lausund. Foran fra venstre: Arbeidstakerne Christian Nielsen, Håkon Eide og Nora Telle.

Miljøvennlig sysselsetting

På Sofiemyr produseres det i disse dager håndlagde, miljøvennlige tennruller av Oppegårds egne eksperter.

Publisert

OK- service AS er en VTA-bedrift (varig tilrettelagt arbeid) som ligger lokalisert på Sofiemyr. Bedriften er heleid av Nordre follo kommune.

Bedriften tilbyr en rekke tjenester, og i disse dager jobbes det hardt for å få klar årets håndlagde tennruller.

Etterspørselen har nemlig vært så stor at de mange ansatte nå er i gang med produksjonen av det som vel må kunnes sies å være kommunens mest meningsfylte oppfyringsverktøy til peiskosen, eller bålet i vinter.

Varig tilrettelagt arbeid i ordinær virksomhet (VTA-O)

  • Varig tilrettelagt arbeid i ordinær virksomhet er et arbeidsmarkedstiltak for personer som får uføretrygd. Tiltaket foregår ved at arbeidsgivere ansetter og tilbyr arbeid som bidrar til å utvikle ressurser hos arbeidstakeren gjennom kvalifisering og tilrettelagte arbeidsoppgaver.
  • Ønsker du å støtte arbeidet til OK-service ved å bestille tennruller, eller ved å benytte deg av hjemkjøring av varer fra Rema 1000, kan du kontakte OK-service på intagram, facebook eller hjemmesidene deres ok.service.no.
  • OBS! OK-service kjører i utgangspunktet ikke hjem tennrullene, men om du ikke kan hente de i Sofiemyrveien 14, kan du ringe 48 95 55 14 for avtale.

Oppbygd ekspertise

De egenproduserte tennrullene produserers av arbeidstakerne på OK-service. Her brytes hele prosessen frem til ferdige ruller ned i ulike oppgaver til deltakerne.

Visste du at når du sitter med det ferdige produktet i hånda, så har tennrullen vært gjennom både kutting, rulling, knytting, dypping i (miljøvennlig) voks, de har blitt telt opp, fått egne etikketter, blitt pakket og til slutt sveiset, før de er klar til å tenne opp en peis eller et bål nær deg.

Hver enkelt oppgave er fordelt på arbeidstakerne på Sofiemyr, og med årene har de blitt litt av noen eksperter i jobben sin.

Anette Lausund, arbeidsleder med fagansvar på OK-service, begynte i ny stilling på stedet i september og hadde aldri hørt om OK-service før.

– Jeg skjønner nå hvor mye de gjør og hvilke fine arbeidsoppgaver som utføres her. Kanskje ungdom som faller mellom stolene er interessert i arbeid her? Spør hun.

Telle Teller: Nora Telle har i dag oppgaven med å telle tennruller. Oppgavene rullerer blant arbeidstakerne.

Noe som er vårt

– Formålet er å ha noe egenprodusert som kun er vårt, og at alle arbeidsoppgaver er mulig å gjennomføre for arbeidstakerne, forteller Lausund.

– Oppgavene sørger for samarbeid, de er avhengige av hverandre i alle ledd. Det er en enorm giv, alle vet at de har en stor oppgave foran seg, forklarer hun.

Etter korona opplever de stor etterspørsel etter de populære tennrullene som er laget tenningsklare med en parafinvoks som er miljøvennlig, og dermed ikke inneholder farlige avgasser.

– Mange kjøper tennrullene i julegaver. Vi har også egenproduserte trebokser til tennrullene, slik at man kan kjøpe posene med tennruller som refill, sier hun og legger til at de har fått mye gode tilbakemeldinger om at tennrullene er veldig effektive.

MILJØVENNLIG DYPPING: Christian Nielsen dypper tennrullene i miljøvennlig voks. Han jobber ellers med å digitalisere gamle VHS-kassetter. Har du noen liggende og vil ha de over på f.eks en minnepinne, kan du kontakte OK-service, så fikser Christian det for deg.

Kjører hjem varer fra Rema 1000

Det er ikke bare produksjon av tennruller som foregår på den lille toppen på Sofiemyr bak brannstasjonen. På mandager og onsdager møter det opp 3-4 medarbeidere på Rema 1000 for å pakke varer som er bestilt for hjemlevering. Deretter kjører OK-service hjem til bedrifter og private i Oppegård kommune med varene.

Også plakatene du ser utenfor Kolben er trykket på trykkeriet på OK-service. Det er bare en av mange trykkeoppdrag de har i kommunen, og Røde Kors får informasjonshefter trykket opp på samme sted.

KAN VÆRE STOLT: Simen Stolt har vært hos OK-service i 12 år. Her pakker han tennrullene.
EKSPERT: Man bygger opp ferdigheter når man har jobbet på samme sted i 10 år. Her sveiser Håkon Eide pakkene som beskytter tennrullene.
Powered by Labrador CMS