NORGE: Olivia Lykke Nygaard spiller til daglig håndball for Storhamar.
NORGE: Olivia Lykke Nygaard spiller til daglig håndball for Storhamar.

Olivia til VM!

Oppegård-jenta Olivia Lykke Nygaard er tatt ut i VM-troppen i håndball. 

Publisert

To dager før VM i håndball kastes i gang melder Norges Håndballforbund at Olivia Lykke Nygaard fra Oppegård er tatt ut i landslagstroppen. Det betyr at jenta som er gul og svart til beinet, foreløpig har kapret plassen fra Norge-legende, Katrine Lunde (43). 

Imponerte mot Angola

Nygaard spilte første omgang for Norge mot Angola i Posten Cup forrige uke og det kan virke som at Oppegård-jenta brukte de 30 minuttene hun fikk godt. 

– Om det er usikkerhet rundt hvem som skal vokte Norges mål i VM, er det i hvert fall ingen tvil om at Olivia Lykke Nygaard sender helt nøyaktige kontringspasninger. Hun fulgte opp med en flott strafferedning like før pause, skriver håndballforbundet på handball.no. 

Nygaard inn, Lunde ut

Tidligere i november ble det klart at Nygaard ble tatt ut i landslagets bruttotropp til VM, men i dag ble det bekreftet at hun får plass i landslagstroppen. Olivia Lykke Nygaard, Marie Davidsen og Silje Solberg-Østhassel er de tre som er tatt ut til de innledende kampene i VM. Hvilket betyr at Nygaard akkurat nå står foran den rutinerte målvakten, Katrine Lunde, i køen. Om Nygaard får stå løpet ut i mesterskapet er fortsatt ikke sikkert. 

IMPONERTE: Oppegård-jenta imponerte mot Angola med gode kontringspasninger og strafferedning.
IMPONERTE: Oppegård-jenta imponerte mot Angola med gode kontringspasninger og strafferedning.

Foreløpig er de tre målvaktene tatt ut til de innledende kampene og regelverket tillater at man kan gjøre endringer i laguttaket frem til mesterskapet starter, men også underveis i mesterskapet. På handball.no skriver håndballforbundet at Lunde vil fortsette opptreningen i Stavanger etter noen dagers opphold med hjemklubben, Vipers, i Kristiansand. 

Møter enkel motstand

I de innledende kampene møter Norge Grønland, Østerrike og Sør-Korea. Det skal i utgangspunktet være enkel motstand for Norge som kommer inn i mesterskapet som europamestere etter fjorårets VM-gull. 

Slik ser VM-troppen ut nå:

Målvakter:
Marie Davidsen
Silje Solberg-Østhassel
Olivia Lykke Nygaard

Bakspillere:
Stine Ruscetta Skogrand
Nora Mørk
Stine Bredal Oftedal
Kristine Breistøl
Ingvild Bakkerud
Kristina Sirum Novak
Henny Ella Reistad
Maja Furu Sæteren
Thale Rushfeldt Deila
Odense Håndbold
Camilla Herrem
Sanna Solberg-Isaksen
Emilie Margrethe Hovden

Linjespillere:
Maren Aardahl
Kari Brattset Dale
Vilde Mortensen Ingstad

Powered by Labrador CMS