SÅ VAR DET GJORT: Siste avis er herved i boks for Vidar Torp. Klaus Egges vei 49 fikk æren av bli siste mottaker.

Rett i kassa for siste gang

Her leverer «Torpern» sin siste papiravis. Vi ble med ekteparet Torild og Vidar Torp på den siste runden med aviser.

Publisert

De siste sju årene har Vidar Torp (72) vært en av Oppegård Avis sin virkelige superbud. De siste fem har også kona Torild (67) vært fast inventar på rutene.

Sammen har de levert ut smått fantastiske 750.000 eksemplarer av Oppegård Avis.

– Jeg hadde jo en drøm om 1 million, men 750.000 år være bra det også, sier han fornøyd, innerst i Klaus Egges vei.

TRIVSEL: Ekteparet Torild og Vidar Torp har levert aviser fordi de har hatt glede av det.

Forstår avgjørelsen

Selv om de forstår avgjørelsen, legger ikke ekteparet skjul på at avisene leveres med en viss vemod for tiden.

– Ja, jeg synes det er vemodig. Vi har fått det inn som en rutine i hverdagen i over sju år. Først holdt jeg på i rundt to år alene, før vi har gjort det sammen de siste fem, sier han.

– Vi har trivdes med oppgaven. Vi skjønner hvorfor det er slutt, men vi er litt lei oss likevel. Det er vel de eldre dette blir vanskeligst for, så jeg håper de som vil får opplæring i å lese nyheter på nett, sier Torild.

– Nå leser jo vi avisen på nett allerede, så da skal det ikke være umulig for andre, sier Vidar positivt.

To brudd

Ekteparet er stolte over at de aldri har fått en eneste klage på manglende levering, men det har defintivt hatt sin pris.

– Siden vi reiser ut i all slags vær og føre, har det faktisk resultert i ett benbrudd og en brukket skulder, humrer Vidar og kikker bort på kona.

Det er hun som har vært uheldig begge gangene, og begge ulykkene har tilfeldigvis skjedd i gaten hvor ansvarlig redaktør for avisen bor.

– Vi skylder på han, ler de.

STORE TALL: I tillegg til å ha levert rundt 750.000 aviser har «Torpern» totalt tatt imot 3,9 millioner aviser på lageret. Hver onsdag ettermiddag har han stått klar når avisene har ankommet fra trykkeriet.

Betalt trim

Ekteparet Torp påstår at de har levert avisene med glede.

– Dette er jo betalt trim. Og vi har alltid gjort det fordi har villet, ikke fordi vi har måttet. Klart det har vært uker vi gjerne skulle vært litt lenger på hytta, i stedet for å levere aviser, men det er ikke mange, bedyrer «Torpern».

Nå som denne ukens avis er i historiebøkene, kan de bruke hytta så mye de vil.

– Dette har vært en hobby for oss og vi synes begge det er viktig å fylle dagene. Og når du går med aviser øker dessuten nettverket uke for uke, sier Vidar, som er viden kjent for å prate med «alt og alle».

Det eneste negative med det er at rutene bare tar lengre og lengre tid.

– Jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker i avisen gjennom disse årene. For ikke å snakke om alle de hyggelige avisleserne jeg har møtt underveis. Rutene har tatt lengre og lengre tid for hver måned, for jeg blir stadig kjent med nye folk som jeg stopper og prater med, humrer Vidar.

Også kona Torild har en rekke hyggelige, små samtaler å se tilbake på, for møtene med folk har nesten alltid vært positive.

– Senest i dag møtte jeg en mann som måkte snø da jeg kom. Da han så jeg kom med avis sa han «du må være stolt av jobben din som går med den fine avisen». Folk er så glad i Oppegård Avis, sier hun.

Kolbotn er favoritten

De siste årene har de hatt ansvaret for seks ruter, men det er én spesiell som har vært favoritten.

– Det er utvilsomt Kolbotn sentrum. Der går det masse aviser på kort tid fordi folk bor tett. Der har vi også fylt opp stativene på senteret både torsdag, fredag og lørdag, sier de.

Man kan tross alt ikke sitte og lese oavis.no hele dagen, så nå må dagene fylles med nye hobbyer. Vidar har planen klar.

– Nå blir det frimerker for alle penga igjen. Jeg har ikke rørt de på 40 år, men nå skal jeg dyrke det igjen, sier «Torpern», før de fyker av gårde for å levere sine siste aviser.

Redaksjonen takker ekteparet Torp og alle andre bud for innsatsen de siste ti årene!

TUNGT LASTET: Med 2.000 postkasser på listen er det bare å fylle opp bagasjerommet og komme seg av gårde.
Powered by Labrador CMS