LOKALE LØPERE: Birk Haugnes, Hedda Høntorp, Amalie Koefoed-Steen, Eskil Skarstein Rød, og Frode Hymer (fra Ås il)
LOKALE LØPERE: Birk Haugnes, Hedda Høntorp, Amalie Koefoed-Steen, Eskil Skarstein Rød, og Frode Hymer (fra Ås il)

Strålende resultater i Norges Cup

Flere Oppegård-løpere leverte sterk innsats under Norges Cup for junior på Meråker og Steinkjer i midten av mars.

Publisert Sist oppdatert

Landets beste juniorer gikk tre norgescuprenn helgen 11. - 13. mars. De startet med klassisk sprint på fredag, fortsatte med klassisk distanserenn på lørdag og fristil distanserenn på søndag.

Igjen ble det sterke resultater av Oppegård sine juniorløpere.

Norges Cup for 17. og 18. årsklassene gikk på Meråker. I 17-årsklassen imponerte Eskil Skarstein Rød stort med andreplass i klassisk og fjerdeplass i friteknikk.

I sprint ble det 12. plass etter fall og brukket ski i semifinalen. Strålende innsats også av Birk Haugnes med fjerdeplass i klassisk, åttendeplass i sprint og niendeplass i fristil.

Guttene har vært stabilt i Norgestoppen denne sesongen, og er nå henholdsvis nummer fire og nummer åtte sammenlagt i norgescupen før finalen på Lygna i begynnelsen av april. Det er svært imponerende i en årsklasse hvor det er over 200 jevnaldrende som satser på langrenn, og i en idrett hvor Norge er best i verden.

Gode jenter

Også på jentesiden var det god innsats, Hedda Høntorp gikk inn til en sterk 33. plass i klassisk i 18-års klassen og sikret seg plass i Norgescupfinalen. I 17-års klassen leverte Amalie Kofoed-Steen en god sprint og kom inn på en god 43. plass.

Det har vært en helg med gode resultater og mye idrettsglede. Vi er utrolig stolte av utøverne våre. Sammen med trener Marius Andreassen er alle viktige bidragsytere for å skape den sterke lagfølelsen og den gode kulturen i gruppa. Det igjen gir et godt grunnlag for individuelle prestasjoner på høyt nivå.

– Det er veldig gøy å ha en juniorgruppe som gjør det så bra, og ekstra stas at Eskil og Birk har lykkes med å etablere seg helt i norgestoppen, sier stolt styreleder i langrennsgruppa, Siri Haugnes.

19. og 20. årsklassene på Steinkjer

Oppegård hadde også fem løpere til start på Norges Cup i Steinkjer. Denne helgen gikk junior 19-20 år sammen med seniorene. Gøy å måle seg med de beste i landet og se hvor nivået ligger.

Av våre eldre juniorer stilte Emma Axelsson, Kine Evensen Rye-Holmboe, Marie Rød, Marcus T. Andersen og Kristoffer Mogen til start. Kun Kristoffer som trener "hjemme" i Oppegård, de andre er hjemmehørende på skigymnasene på Lillehammer, Hovden og Geilo, men hjertet er fortsatt i Oppegård og det er alltid ekstra hyggelig å se de på start i Oppegård-drakta.

Selv med bra nivå blant juniorene i Norge, og utøvere fra juniorlandslag på startstreken, så markerte våre seg godt. Både Emma og Kine kom seg videre fra prologen i fredagens sprint, og Kine tok med seg NC poeng med en god 23. plass på lørdagens 10 km klassisk.

KINE I FARTA: Kine Rye-Holmboe leverte gode resultater i NC på Steinkjer.
KINE I FARTA: Kine Rye-Holmboe leverte gode resultater i NC på Steinkjer.
Powered by Labrador CMS