STINN BRAKKE: Det var stor interesse da Oppegård kunstforening inviterte til åpning av årets juleutstilling.
STINN BRAKKE: Det var stor interesse da Oppegård kunstforening inviterte til åpning av årets juleutstilling.

Stor interesse for juleutstilling

Ikke en stol var ledig da Oppegård kunstforening inviterte til åpning av årets juleutstilling.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård kunstforening har en stolt tradisjon med juleutstillinger, men som så mye annet innen kulturlivet, har også disse arrangementene fått «korona-juling» de siste par årene.

Derfor var det nok med en ekstra stor glede at styreformann Lars Kleivan endelig kunne invitere kunstinteresserte oppegårdinger til foreningens juleforestilling.

Nyskapende

Og det var med et a-lag av kunstnere premieren ble gjennomført. De skuelystne kunne betrakte arbeider fra Sissel Enger Moe, Per Christian Lind, Gerald Waegeneire, Veslemøy Høgåsen, Tom Eidsvold Larsen, Stine Vogt, Sigmund Olsvik, Jette van der Lende, Theodor Synnestvedt, Guro Synnestvedt, Leif Alnes og Astrid Runde Saxegaard.

Flere av kunstnere var da også til stede selv, både for å motta en aldri så liten hyllest, men også for å beskrive og forklare. Blant annet kunne nevnte Lind fortelle til Oppegård Avis at hans verk LA Barbie nærmest ble til ved en tilfeldighet da hans sønn satt og lekte med noen klare pastellfarger, mens han selv jobbet med et fotografi. Resultatet ble både nyskapende og iøynefallende.

KUNSTNER-HEDER: Kunstnerne som var til stede fikk utdelt hver sin rose fra Oppegård kunstforening.
KUNSTNER-HEDER: Kunstnerne som var til stede fikk utdelt hver sin rose fra Oppegård kunstforening.

Kulturskolen bidro

De oppmøtte fikk også servert tre gode bidrag fra den yngre, lokale garde. Først i form av fiolinistene Herman Braaten, Maria Grønli og Johannes Heistø Carlsen (med sin fiolinlærer) som spilte utdrag fra Telemanns konsert for 4 fioliner, så leste en elev fra dramaavdelingen to fine dikt, før det unge cello-talentet Hanne Habbestad Kjelsås samspilte med sin pianospillende far.

Vakkert var det både for ører og øyne denne lørdagen i galleriet i Kolben, og utstillingen er åpen frem til 14. desember.

Powered by Labrador CMS