TARALDRUD KONTROLLSTASJON: Taraldrud kontrollstasjon ligger nordøst for Politiets nasjonale beredskapssenter. Foto: Yana Stubberudlien
TARALDRUD KONTROLLSTASJON: Taraldrud kontrollstasjon ligger nordøst for Politiets nasjonale beredskapssenter. Foto: Yana Stubberudlien

Kjørte varebil med overlast på 2,2 tonn

En varebil ble tatt med overlast da Statens vegvesen hadde kontroll på Taraldrud.

Publisert

Det er straffbart å kjøre med overlast. I tillegg kjørte føreren på veiskulderen istedenfor kjørebanen, sier operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt.

Det var rundt klokken 11:30 torsdag 23. september at Øst politidistrikt meldte på Twitter om hendelsen. Da Statens vegvesen (SVV) stoppet den aktuelle varebilen på Taraldrud kontrollstasjon, oppdaget de at kjøretøyet hadde stor overlast. Utrykningspatruljen bistod SVV i saken.

Skal politianmeldes

Politiet understreker at å kjøre med overlast er ulovlig. Grunnregelen er at du som fører får kjøreforbud fra første kilo over tillatt totalvekt på ditt kjøretøy. Det betyr at du ikke kan kjøre videre før du har kvittet deg med overlasten.

Da den aktuelle varebilen ble veid på Taraldrud kontrollstasjon tidligere i dag, ble det registrert en overlast på 2,2 tonn, det vil si 2,2 tonn over det som var tillatt totalvekt på varebilen (3,5 tonn).

– Føreren, en mann i 50-årene fra Oslo, skal politianmeldes. Førerkortet hans ble beslaglagt på stedet, sier operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS