GODT I GANG: Byggingen av det nye beredskapssenteret på Taraldrud er i gang, og nå starter snart sprengningsarbeidene.

Nå starter sprengningsarbeidene

Det kommer til å smelle på Taraldrud i tiden som kommer. Nå starter arbeidene med å sprenge bort områder hvor beredskapssenteret skal bygges.

Publisert

Byggingen av politiets nye beredskapsenter på Taraldrud er for lengst i gang, og nå som påskeferien er over, starter også sprengingsarbeidene på plassen hvor senteret skal bygges. 

 

Sprengningsarbeider for byggegrop for beredskapssenteret vil foregå i perioden april – juni 2018. 

 

Oppstarten av sprengningsarbeidene vil starte i uke 14, altså uken etter påske, melder Skanska, som er entreprenøren som skal bygge senteret på oppdrag fra staten.

 

Les også: Arbeidet med tilbringerveien til Taraldrud har startet

 

Sprengningsarbeidene foregår inne på tomten, og i denne fasen i avstand 4-500 meter til nærmeste turveier langs Fløisbonnveien og Snipeåsen, og 7-800 meter til nærmeste bebyggelse.

 

Arbeidstiden er, ifølge Skanska mandag til torsdag 07-19. Sprenging varsles med sirene, som vil lyde korte støt før salven og ett langt støt etterpå.

 

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

 

GODT I GANG: Byggingen av det nye beredskapssenteret på Taraldrud er i gang, og nå starter snart sprengningsarbeidene.

Godt i gang

Byggingen av beredskapssenteret startet den 28. januar.

Det er ikke småtterier som skal bygges på Taraldrud.  Beredskapssenteret skal inneholde treningsfasiliteter og hovedkvarter for beredskaps­ ressursene, samt administrative funksjoner.

Les også: I dag startet byggingen av beredskapssenteret

Senterets bygningsmasse blir på 33.000 m2, med mulighet for senere utvideise på inntil 12.000 m2  Helikoptertjenesten skal ha base med landings- og startområde, oppstillingsområde og hangarer for 3 helikoptre.

Ny tilbringervei

Du har kanskje også lagt merke til at arbeidet er godt i gang også med tilbringerveien til anleggsplassen  fra rundkjøringen i Taraldrudkrysset. 

Den nye adkomstveien fra Taraldrudkrysset vil berøre dagens trasé for skiløypa i et avgrenset område, ca. 200 meter mellom Snipetjernsbekken og E6.

I samråd med kommunene Ski og Oppegård, samt Skiforeningen, er skiløypen derfor lagt i en alternativ løypetrasé forbi Taraldrudhytta. Den nye midlertidige traséen blir skiltet.

Les også: I dag startet byggingen av beredskapssenteret

Ny permanent ski- og friluftstrasé med broer over adkomstveien og E6 vil stå ferdig senest til vinteren 2019/20. De skadene som er gjort på Fløisbonnveien under den midlertidige anleggstransporten, vil bli rettet så fort den nye avkjørselen er klar.

Powered by Labrador CMS