Se lyd-demonstrasjonen på Tårnåsen skole

Slik mener FAU at hverdagen vil bli i området dersom det ikke blir støybegrensninger på Taraldrud.

I går var det folkemøte på Tårnåsen skole i forbindelse med politiets nye beredskapssenter på Taraldrud.

Over 300 personer møtte opp for å høre hva myndighetene har å si om støybekymringene, og for å få en orientering om hva som planlegges. I tillegg ønsket FAU å demonstrere hvorfor de er bekymret for konsekvensene av tusenvis av skudd daglig og helikopterstøy.

– Realistisk

Et av virkemidlene på gårsdagens møte, var altså en støydemonstrasjon, hvor man spilte av lyder av skudd og helikopter fra et høyttalleranlegg på skolen.

Les også: Slik blir politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud

Helge Marstrander i FAU på Hellerasten skole, som var initiativtager til protestaksjonen mot støyen fra Taraldrud, var skuffet over gårsdagens møte, men fornøyd med lyddemonstrasjonen.

GA LYD-DEMONSTRASJON: Helge Marstrander i FAU ved Tårnåsen skole ønsket å vise hvordan FAU mener det kommer til å bli i områdene rundt det planlagte beredskapssenteret.

– Dette ga nok mange inntrykk for de fremmøtte, og jeg føler at dette ga en realistisk fremstilling av hvordan ting vil bli om det som nå er planlagt blir bestemt, sier han.

Les også: Paal Sjøvall laget flmen "alle" deler og snakker om. Se den, og les hvorfor han laget den

– Lydene vi spilte av er tatt opp og spilt av slik at de skal kunne simulere skudd og helikopterstøly på en mils avstand, noe som er sammenlignbart med hvordan det vil bli i området vårt, sier han.

Det vil sikkert være noen vitenskapelige diskusjoner rundt dette, men vi føler at det ga et godt bilde, spesielt når man snakket med lyden på. En ting er korte samtaler, men tenk deg hvordan dette blir for barna i klassesituasjonen, og ikke minst for lærerne som skal undervise, sier han.

PS! Se video av støydmonstrasjonen i videovinduet øverst i saken.

FOLKSOMT: Over 300 tok turen til Tårnåsen skole, og hørte på lyd-demonstrasjonen.
Powered by Labrador CMS