SKYHØYT POLLENNIVÅ: Bjørka har levert store mengder pollen de siste dagene, og Oppegård har fått maskimaldose.

Polleneksplosjon i Oppegård

I helgen eksploderte spredningen av bjørkepollen, og Oppegård ligger midt i det rødeste røde. 

Publisert Sist oppdatert

Ifølge nettstedet pollenkontroll.no er de vanligste symptomer på pollenallergi tett eller rennende nese, kløe i øyne eller hals, rennende øyne, eller gjentatt nysing. Noen kan også få forstyrret nattesøvnen og føle seg ekstremt trøtte på dagtid.

Tips fra apoteket

Oppegård Avis tok en telefon til Boots apotek på Kolbotn, og der kunne apoteker og daglig leder, Marit Midtsem, bekrefte at mange i området er plaget med allergi og må ta turen innom apoteket i disse dager.

– Det beste rådet vi kan gi er å forsøke å unngå pollen. Ikke sett opp vinduer, dusj ofte, skyll ansiktet ofte, og skyll gjerne øyne og nese med saltvann, forklarer Midtsem. 

– Og så finnes det selvsagt medisiner, både på resept og reseptfrie produkter som nesespray og øyedråper fortsetter hun.

TRØBBELTRÆR: Både bjørka og andre løvtrær er vakre om våren, men pollen skaper trøbbel for mange.

Lurer du på om du er allergisk?

Dersom du mistenker at du reagerer på pollen er det lurt å følge med på pollenvarselet og se om de symptomene du har svinger med nivået av pollen i lufta. Og gjør det det kan det være lurt å ta en tur til legen og få det sjekket. Både skole og arbeid kan kjennes litt tyngre om våren og sommeren for allergikere, og det kan være greit å vite det dersom det er forårsaket av dette.

Med legeattest kan du som pollenallergiker også ha rett til forlenget tid på eksamen, og det kan jo være verdt å merke seg for Oppegård-russen.

Powered by Labrador CMS