VINNERNE: Joachim Orderud Orli (t.v.) fra Sofiemyr er kaptein på «Løskrutt», mens Arvid Lilleng fra Greverud leder «Et ganske bra lag». Til slutt sto det helt likt mellom dem, så Terje Aaseth måtte dele seieren.

Quiz-drama til siste spørsmål

Det ble tilløp til drama da quizkongen Terje Aaseth summerte sammenlagtstillingen i årets høstserie på O’Learys.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom hele høsten har det nærmest vært folkevandring til O’Learys på Kolbotn Torg på tirsdagskveldene. Den rutinerte quizmasteren Terje Aaseth samler stinn brakke i restauranten, hvor det stilles spørsmål om alt fra hovedsteder på bokstaven M til hvilket år Henrik Wergeland døde.

Tirsdag kveld var spenningen nærmest ulidelig for flere av lagene. I toppen var det nemlig bare noen få poeng som skilte, og det var flere lag som kunne gå av med sammenlagtseieren.

– Vi måtte gjøre omtelling flere ganger for å være sikre. Førstepremien var et gavekort på O’Learys, og dette måte vi faktisk dele i to. Etter quizkvelder gjennom hele høsten ble det altså delt seier mellom lagene «Løskrutt» og «Et ganske bra lag», forteller Terje Aaseth.

STOR STEMNING: Fullsatt restaurant på O’Learys og spent stemning før quizkongen sparket i gang finaleshowet sist tirsdag.

Marginer

LÅ GODT AN: Laget «Kaos» ledet før finalen, men marginene ville det annerledes. Fra venstre: Finn Nerbråten, Stein Erik Talmo, Morten Roan og Jan Pedersen. (Alle foto: Sigbjørn Vedeld)

I løpet av sesongfinalen var det flere spørsmål som ble utslagsgivende. Før finalen var det laget «Kaos» som lå helt i toppen, men etter opptellingen var det noen små stang ut-svar som sende dem ut av seierskampen.

– Gjennom en hel høst ble det til slutt marginer som skilte lagene. Da er vi der vi skal være. Quiz skal være spenning, engasjement, men først og fremst en hyggelig opplevelse, sier Aaseth.

Siden 2002 har navnet hans vært synonymt med quiz. I en årrekke samlet Aaseth fulle hus til sine quizkvelder på Stopp Pressen i Oslo. I 2018 startet han det som har blitt et quizeventyr på Kolbotn da O’Learys åpnet dørene.

– Vi fikk en ufrivillig lang pause under pandemien, men nå er det historie. Vi ser framover, og jeg kan love enda flere store quiz-opplevelser.

KONKURRANSENS ELDSTE: Laget «Karl & Co» har vært med siden Aaseth startet med quiz på O’Learys. Dette er quizens desiderte veteraner med en snittalder på akseptable 77 år. Bak fra venstre: Mona Strøm og Gro Lindgaard Aresvik. Foran fra venstre: Rolf Sandberg, Tor Engeset, Harry Lundby og Karl-Petter Nordby.

Ekstra julequiz i desember

Terje Aaseth inviterte tidligere i høst til julequiz på kinarestauranten i Kolben. Denne ble fulltegnet på rekordtid, og nå er det ikke en ledig stol igjen til arrangementet 25. november.

KJEMPET I TOPPEN: Laget «Eivinds engler» med lagkaptein Eivind Hatterud (t.h.) lå også godt an, men det holdt ikke helt inn til slutt. Ved siden av Eivind sitter hans far Arne Hatterud, søsteren Lene Hatterud Pettersen og Monica Coll.

– Med den vanvittige responsen, har vi valgt å sette opp en ekstra julequiz på O’Learys tirsdag 6. desember. Her begynner det også å fylles godt opp, men om nye quizere vil prøve seg, kan de ta kontakt meg på Facebook raskt for påmelding, sier Terje Aaseth.

Fikk hyllest

Under sesongfinalen sist tirsdag ble også quizkongen rørt til tårer da Bjørn Vidar Lazar Braathen i Attentus Eiendomsmegling åpnet ballet med å hylle Aaseth i en egen tale. De lokale eiendomsmeglerne er Aaseths faste samarbeidspartner, og bistår quizkongen med alt fra kopiering, penner og som sparringpartnere når quizkongen pønsker ut nye oppgaver.

– Bjørn Vidar og resten av gjengen på Attentus er avgjørende viktig for meg. De hjelper meg så masse. Quizene hadde ikke blitt like stor suksess uten dem, sier Terje Aaseth.

BLOMSTERHILSEN: Eiendomsmegler Bjørn Vidar Lazar Braathen holdt åpningstale på finalen, rørte quizkongen til tårer og overrakte blomster.

Topp 10 resultatliste fra årets høst-turnering:

1) Løskrutt 207

1) Ett Ganske Bra Lag 207

3) KAOS 206

3) Slott & Co 206

3) Eivind's Engler 206

6) Muskatt XL 204

7) Karl & Co 202

8) Sløveste Kniven 199

9) Bånn i Bøtta 196

9) TÅRNET 196

Powered by Labrador CMS