GUL HILSEN: Dette synet er det nok mange som kan kjenne seg igjen i.

Raser mot parkeringspraksis

– Vi elsker når pengene renner inn i kommunekassa! Eller gjør vi egentlig det?

Publisert Sist oppdatert

I denne ukens «Slik har vi det nå» hamrer håndballtrener Tom Arnesen løs på det han mener er en idiotisk håndtering fra kommunens parkeringsvakter.

Søndag for et par uker siden var det et yrende liv av barn og ungdom, foreldre, besteforeldre og venner tilstede i Sofiemyrhallen. Det var både arrangement i idrettshallen og i svømmehallen. På et tidspunkt var det så mange mennesker i hallen at man måtte finne alternative løsninger på parkering, siden kirkegjengerne også benytter parkeringsplassen til hallen for å gå på gudstjeneste.

Nordre Follo sitt slagord og visjon «Nær og nyskapende» er jo helt i takt nå. Nær ved å få straffet lokalbefolkningen for å bidrag i samfunnet. Nyskapende ved å opprettholde null bruk av sunn fornuft der hvor verdier skapes i lokalsamfunnet.

Deler av denne søndagen var alle mulige flater benyttet til parkering, men ingen stod i veien for noen. Det var ikke søndagsskole, så ingen elever ble berørt. Alle som skulle se sine barn, venner og barnebarn var veldig fornøyde. Stemningen i idrettshallen og svømmehallen var energisk.

Synet som møtte dem på utsiden var vesentlig mindre fornøyelig.

Så var dagen i hallen over, og med et smil om munnen, gikk mødre, fedre og besteforeldre sammen med barn og barnebarn for å reise hjem til en bedre søndagsmiddag. Synet som møtte dem på utsiden var vesentlig mindre fornøyelig. Alle bilene som stod parkert på området hadde en gul lapp på frontruten.

For de lokale og de som bruker anleggene hyppigst dro litt på smilebåndet, siden det samme inntraff bare for noen uker siden. Da var det bare en reklamelapp.

Den gode stemningen ble raskt snudd til, sagt på en pen måte, relativt uggen. I løpet av noen hektiske timer hadde vår lokale parkeringsetat gjort sitt livs oppdrag. Samtlige biler, kanskje et sted mellom 50 til 80 stykker, hadde fått en liten gul «hilsen».

Ja, så forstår vi alle at det finnes regler, men det er lov å bruke sunn fornuft. Det finnes ingen god og rasjonell årsak til at et skoleområde ikke kan brukes til parkering på helgedag, når det er stor aktivitet på idrettsanlegget. All parkering på disse områdene skjer på en fornuftig måte, som ikke medfører fare for noen, eller trøbbel og ulemper for noen. Ei heller medfører det noen skade på skoles areal.

TOM ARNESEN:

Tom Arnesen er bosatt på Trollåsen, som del av en familie på fire. Han jobber til daglig i reiselivet, men utover jobb og familieliv er det engasjement i idretten tiden går med til. Er i dag trener for Kolbotn J16 i håndball.

Så lenge det ikke finnes nok parkeringsplasser til anlegget det er snakk som, må man være fleksible på eksempelvis lørdager og søndager. Alle de som var i Sofiemyrhallen på søndag bidrar til at barna får en bedre opplevelse, idrettslaget får litt inntekt i kassen (kaffe og vaffel salg) og de som kommer, får se sine håpefull og oppleve stolthet.

Med denne organiserte pengeinnkrevingen, vil det garantert være færre som kommer for å se sine håpefull i aksjon ved neste anledning. Om det ikke er ledig plass på det mikroskopiske arealet avsatt, vil de kun sette av barna, dra hjem og så komme tilbake når det hele er over. Med en betydelig reduksjon i antallet tilskuere som heier kan idrettslaget bare stenge salget av kaffe og vaffel og heller øke treningsavgift for å få det til å gå rundt. Visjonen «Nær og nyskapende» sitter virkelig som et skudd.

Tusen takk til Nordre Follo kommune at dere fikk inn penger i kommunekassa, det varmer. Tusen takk til Nordre Follo kommune for at dere sørger for at de timene vi frivillige legger ned for at barn og ungdom i kommunen, medfører at foresatte og besteforeldre slipper å oppleve store og små øyeblikk på idrettsarenaen, fordi man er redd for å bli «straffet».

I løpet av noen hektiske timer hadde vår lokale parkeringsetat gjort sitt livs oppdrag

Powered by Labrador CMS