DEN AKTUELLE TOMTEN: Denne tomten, som ligger sør for broen ved Rosenholm stasjon, er foreslått til å bli regulert til et nytt lokalsykehus. Høyres forslag om dette har ikke fått støtte i formannskapet fredag forrige uke.

– Det er å holde innbyggerne for narr

Camilla Hille (V) mener at forslaget om et lokalsykehus på Rosenholm er et rent populistisk utspill fra Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Gruppeleder for Nordre Follo Venstre, Camilla Hille, reagerer på at Nordre Follo Høyre har fremmet et forslag om å regulere en kommunal tomt på Rosenholm til et lokalsykehus som Helse Sør-Øst har sagt ikke er aktuelt.

REAGERER: På bildet ser du gruppeleder for Nordre Follo Venstre, Camilla Hille.

– Det blir veldig useriøst, og er ikke noe annet enn et rent populistisk utspill fra Høyre. Det er å holde innbyggerne for narr. Ved en regulering skapes det en forventning om at det kommer et sykehus der, noe det ikke gjør i dette tilfellet, påpeker Hille.

Les saken her: Vraket forslaget om nytt lokalsykehus på Rosenholm

Utover 2050

– Høyre har selv, på Stortinget og i regjering, lagt frem en langtidsplan for sykehus. Det ligger ikke et eneste forslag om nytt sykehus sør for Oslo i de planene som vil gå til langt utover 2035, sikkert til langt utover 2050, parerer Hille.

Hun viser til de andre store planene for Helse Sør-Øst, som et nytt lokalsykehus på Aker, et nytt sykehus på Gaustad, et nytt sykehus i Drammen og i Innlandet, utvidelse av Kalnes-sykehuset og en rekke andre sykehusbygg.

– Det er dumt å beslaglegge store arealer til et sykehus som ikke skal bygges. Inntil Venstre ser at kommunen får en formell henvendelse fra Helse Sør-Øst om at de heller vil bygge et lokalsykehus på Rosenholm enn å ferdigstille lokalsykehuset på Aker samt utvide på Kalnes, så kommer ikke vi til å støtte dette useriøse forslaget fra Høyre, sier Hille.

Les også: – Krevende problemstillinger

Foreslo med Høyre i regjering

– Det er riktig at vi foreslo Rosenholm som et tomtealternativ, men det var med Høyre i regjering at planer for sykehus i landet ble vedtatt, og i de planene var ikke Nordre Follo, sier gruppeleder Elin Skifjell for Nordre Follo SV.

Samtidig innrømmer hun faktumet om at SV har ønsket seg et sykehus i Follo. Senest skjedde dette tidligere i år da Oppegård Avis intervjuet gruppeleder Bjørn Ganger og tidligere helsepolitisk talsperson i SV, Nicholas Wilkinson. På vegne av lokalpartiet inviterte de alle de andre partiene til kampen for å sikre at det nye sykehuset blir bygd i vår kommune.

– Behovet til Helse Sør-Øst for et nytt lokalsykehus rår ikke vi som lokalpolitikere over, sier understreker Skifjell.

Hun påpeker at et eventuelt behov for en slik etablering på Rosenholm vil være mulig selv når Rosenholm i sin helhet holdes utenfor kommunens arealplan for 2023-2034, som behandles politisk for tiden.

Les også: Mobiliserer alle til kampen om nytt sykehus i Nordre Follo

Powered by Labrador CMS