Leserinnlegg

BLE HEDRET: På bildet kan du se Svanhild S. Kvernaas sammen med Sigurd Birkelund.
BLE HEDRET: På bildet kan du se Svanhild S. Kvernaas sammen med Sigurd Birkelund.

28 år med Seniorakademiet

Sigurd Birkelund (88) ble hedret som medlem av Seniorakademiet i Oppegård gjennom 28 år.

Publisert

Den 16. januar var semesteroppstart av Seniorakademiet. Vi fikk det tradisjonelle besøk av ordføreren, som tok for seg «Rikets tilstand» i 2019, samt at vi fikk anledning til å hedre vårt medlem gjennom 28 år, Sigurd Birkelund.

Eldste student

Personlig har jeg kjent Sigurd gjennom politisk arbeid siden 1977, og setter stor pris på ham.

Sigurd har utrettet mye og bra, og nå er han 88 år. Inspirert av barnebarnet Nora har han skrevet bok nummer tre, som handler om oppvekstår i Fusa i Hordaland.

– Noen, som Sigurd er enestående, gir av sin tid, men snakker aldri høyt om det – det er bare helt naturlig.

Svanhild S. Kvernaas, leder for Seniorakademiet i Oppegård

Den omhandler krigsårene og lysten ti å delta i motstandsarbeid, men han var for ung til det. Boken heter «Aldri meir», og Nora har skrevet forordet.

Sist Sigurd fikk blomster i Seniorakademiet hadde han gjennomført en mastergrad i historie ved UiO, 84 år gammel – selvsagt som eldste student.

Skrev tre bøker

«Aldri meir» er den tredje boken Sigurd har skrevet, for i 1997 skrev Sigurd en bok om Trygderetten. Som jurist har Sigurd vært formann i Trygderetten i 20 år.

To år senere ga han ut en ny bok, om «Å leve i nuet», da han selv var på vei inn i pensjonisttilværelsen. På spørsmål om han hadde klart det, var svaret positivt.

Selv om kona, Kari, ble syk, fikk de mange gode år. I denne tiden jobbet Sigurd samtidig med sin masteroppgave, var omsorgsfull med sin Kari, var «bestefar» i en innvandrerfamilie,  «støttekontakt» og samtalepartner til andre som trengte det. Samtidig har Sigurd stor familie selv.

Noen, som Sigurd er enestående, gir av sin tid, men snakker aldri høyt om det – det er bare helt naturlig.

Les også: Sigurd (88) har utgitt sin tredje bok

Powered by Labrador CMS