ACTION: Langhuset var fylt til randen av ivrige pilkastere i helgen.

Skapte dart-historie

I helgen arrangerte Follo Dart Akademi tidenes første «Follo Open».

Publisert

På lørdag var det klart for den aller første utgaven av turneringen «Follo Open», som etter planen skal bli en årlig affære. Turneringen ble arrangert av Follo Dart Akademi og foregikk på Langhuset. 

Turneringen samlet små og store, en god blanding av langveisfarende og mer lokale spillere. Noen hadde lang fartstid i dartverden, andre var ferskere i gamet. I tillegg til spillerne, kom også Dartbutikken.no på besøk, hele veien fra Trondheim, for å støtte opp under arbeidet som gjøres for juniorer i Follo-akademiet. 

Follo Dart Akademi stilte med hele åtte av ti påmeldte juniorer. For fem av disse var denne turneringen ekstra spennende, Førstkommende lørdag setter de nemlig kursen mot Gibraltar og JDC Junior Darts World Championship. Da skal det spilles turneringer hver dag i en uke, og Follo Open var derfor er lakmustest på om formen er på plass. 

Juniorlandslaget består av Mathias Myrvang Isaksen (16), Henrik Mellbye Dahlbo (14), Yaiza Sanches Mueses (15) og Amalie Babsvik Nesbø (15), samt Helene Mellbye Dahlbo (12) som reserve. Mathias og Henrik stilte derfor i både voksen- og juniorklassen for å få litt ekstra ekstra matchtrening. 

PUBLIKUM: I internasjonal dart er publikum både høylytte og ofte godt påseilet av god drikke. Det var ikke tilfellet i Follo Open. Glade og støttende var de derimot!

Stjerna innfridde

Turneringen startet med innledende gruppespill, der det etterhvert ble klart at den lokale stjerna, og kaptein på juniorlandslaget, Mathias, toppet sin pulje både i voksen og junior klassen. En annen landslagsspiller, Yaiza, toppet den andre junior puljen. Det ble spilt mye bra dart igjennom dagen, med flere toppscore og høye utganger. Det var god stemning blant alle og turneringen gikk smertefritt for seg. 

I juniorklassens sluttspill viste de fire på landslaget hvorfor nettopp de er på landslaget. Semifinalene ble Yaiza mot Henrik, og Amalie mot Mathias. Mathias og Yaiza møttes i finalen, mens det ble et tett oppgjør mellom Henrik og Amalie for tredjeplassen. Seieren i klassen gikk til Mathias, Yaiza på andreplass og det ble Henrik som trakk det siste strået mot Amalie og sikret en bronse. 

I voksenturneringens sluttspill ble det tøffere matcher. Henrik møtte Torgrim fra Sagene Dart Akademi og motstanden ble litt for tøff for vår lokale unge dartspiller. Mathias hadde walk over i første runde etter å ha plassert seg på topp i innledende spill. I kvartfinalen møtte han Jon Dahlbo, far til Henrik og Helene. Mathias viste god form og spilte ut Jon med en komfortabel 3 - 0 seier. 

MIDT I BLINKEN: Fra venstre Yaiza, Mathias og Henrik, henholdsvis andre-, første- og tredjeplass i juniorklassen.

Tøff kamp

Semifinalen ble tøffere, der Mathias møtte Thomas Bakkene fra Sagene Dart Akademi. Det ble en tøff match, men Mathias kjempet seg til nok en finaleplass. I finalen ventet Roy Rustad fra DGA (De Glade Amatører) 

Roy er en ringrev i dart-Norge og ingen lett match for vår «mann». Finalen ble spilt med best av sju leg, og det ble kastet mye bra dart i denne finalen. Roy viste Mathias at han på ingen måte hadde tenkt til å la guttungen vinne da han satte en 100-utgang. Mathias svarte leg'et etter med en 120 utgang. Spenningen var til å ta og føle på da det stod 4-2 til Mathias. Da 16-åringen satte avgjørende pil i dobbel to brøt jubelen løs i tilfluktsrommet på Langhuset, og med en dobbelt-seier ble det klart for alle til stede at formen er på plass før VM.

Thomas Bakkene sikret seg bronsen etter et tett oppgjør mot Marcel Sedlak fra Søgne Dartklubb. 

PALLEN: I voksenklassen fikk Mathias (i midten) selskap av Roy Rustad og Thomas Bakkene.

Dartmiljøet vokser

Flere og flere har fått øynene åpne for den morsomme idretten dart. Follo Dart Akademi opplyser nå at de kun har plass til flere barn i den yngste gruppen (fra 8-10 år) De to andre gruppene er fulltallige. For interesserte over 18 jobber gjengen rundt Follo Dart Akademi nå med å få på plass en klubb også for voksne. 

Norges juniorlandslag fra Follo reiser til Gibraltar på lørdag, første turnering er på søndag. Oppdateringer kommer i klubbens sosiale medier.

POPULÆRT BESØK: At den kommersielle aktøren dartbutikken.no stilt med stand var stor stas for ivrige spillere.
Powered by Labrador CMS