FIKK FORSLAG I RETUR: Kommunedirektør Øyvind Henriksen må vurdere plasseringen på nytt.
FIKK FORSLAG I RETUR: Kommunedirektør Øyvind Henriksen må vurdere plasseringen på nytt.

Fikk forslaget i retur

Kommunedirektør Øyvind Henriksen foreslo å legge kommunens nye slambehandlingsanlegg til Nedre Ekornrud. I kveld fikk han forslaget i retur.

Publisert Sist oppdatert

Hvor skal kommunens nye slambehandlingsanlegg ligge? Det er fortsatt høyst usikkert eller kveldens behandling i Utvalg for klima, teknikk og miljø (KTM).

Der ble det nemlig enstemmig vedtatt å bruke utvalgets sterkeste virkemiddel når man er uenig med en innstilling, nemlig å sende det i retur.

Vedtok fire punkter

Her er vedtaket fra KTM:

1. Saken sendes i retur.

2. Kommunedirektøren bes komme tilbake med en helhetlig vurdering av løsninger på slamproblemet/vurdere andre alternativer som ikke inkluderer plassering på Ekornrud. Løsningen må også omhandle hvordan dekantvann og rehectvann skal behandles. Utslipp til Kolbotnvannet utelukkes.

Blant forslagene som skal vurderes er Nordre Follo Renseanlegg.

3. Ved eventuell ny anbefaling av etablering av slambehandlingsanlegg utenfor Nordre Follo Renseanlegg må de legges fram forslag som inkluderer valg av resipient også for dekantvann.

4. Økonomiske konsekvenser fremlegges med 85% sannsynlighet etter eksternusikkerhetsanalyse.

Må tenke nytt

Dermed må kommunedirektøren «file på forslaget» og komme opp med gode alternativet til forslaget som Oppegård Avis avslørte at var det eneste reelle alternativet de hadde, tilbake i februar:

Powered by Labrador CMS