SOFIEMYR STADION: Kolbotn tar ingen sjanser i innspurten av sesongen.
SOFIEMYR STADION: Kolbotn tar ingen sjanser i innspurten av sesongen.

– Tør ikke ta sjansen

Kolbotn IL har bestemt seg for å flytte den ultraviktige hjemmekampen mot Åsane til Ekeberg.

Publisert Sist oppdatert

Klok av skade velger Kolbotn IL å ikke ta noen sjanser når det gjelder banekvalitet i innspurten av årets sesong. De har derfor bestemt seg for at det tryggeste er å flytte søndagens hjemmekamp fra Sofiemyr stadion til Ekeberg Arena.

Arrangementssjef Pål Wirak sier det var en kjip og vanskelig beslutning. Banen er nemlig knallgod akkurat nå.

– Først av alt må jeg få si at banen er fantastisk akkurat nå. Vi har hatt et utmerket samarbeid med kommunen og de kunne virkelig ikke gjort mer for å sørge for supre spilleforhold på Sofiemyr stadion akkurat nå. Det er derimot meldt masse regn i tiden frem mot søndag og det er ikke gunstig. Selv om kommunen tilbød seg å dekke til med presenninger og gjøre alt i sin makt for å bidra, så kan vi rett og slett ikke gamble nå, forklarer Wirak.

Presset frem av NFF

Det er ikke bare Kolbotn som er klok av skade. Etter at Kolbotn tidligere i sesongen ble idømt tap på grunn av underlaget på Sofiemyr, tar heller ikke Norges Fotballforbund noen sjanser. De krevde derfor at Kolbotn bestemte seg for hvilken bane kampen skulle spilles på, innen klokken 12 på mandag. Etter dette tidspunktet tillot de ikke endringer.

SIST: Kolbotn må plukke poeng i de siste tre kampene, dersom plassen skal sikres.
SIST: Kolbotn må plukke poeng i de siste tre kampene, dersom plassen skal sikres.

Om KIL hadde «gamblet» på at Sofiemyr stadion hadde vært spillbar på søndag, så ville de dermed blitt tilkjent et nytt skrivebords-nederlag dersom NFF hadde underkjent banen før kampstart.

«Safety first»

Med tre skjebnekamper igjen av sesongen, og med en foreløpig bunnplassering på tabellen, turte ikke Wirak & co å være avhengig av værgudene.

– I den situasjonen vi er i nå er det «safety first». Jeg kunne lett satset en hundrelapp på at Sofiemyr stadion er spillbar på søndag, men jeg tør ikke satse millioner, sier Wirak, vel vitende om at et tap kan betyr nedrykk fra Toppserien. Det vil i så fall bety at klubben må belage seg på flere millioner i lavere inntekter.

Powered by Labrador CMS