FRESHT: Slik har det ikke akkurat sett ut i trimrommet i Sofiemyrhallen de siste årene.

– Vi tar av oss hatten

Trimrommet i Sofiemyrhallen fremstår «nesten som nytt» etter oppussingen.

Publisert Sist oppdatert

Ordene i tittelen tilhører duoen Hogne Haug, virksomhetsleder for byggdrift og Lars Pettersen fra bygg & utvikling i Nordre Follo kommune.

BYGGER MUSKLER: Noen røslige kettlebells var ingen utfordring for kommuneduoen Hogne Haug (t.v.) og Lars Pettersen.

De er imponert over hvor fint trimrommet har blitt, og spesielt over arbeidet til de «betalte taggerne» i Nordre Follo Gatekunst som har dekorert veggene.

Må fungere i ti år til

Arbeidet med Sofiemyrhallen er imidlertid langt mer omfattende enn spraymaling og nye farger på veggene.

Det er bestemt at den nedslitte hallen må leve i ti år til, og derfor oppgraderes den for rundt 30 millioner kroner. De største postene går til arbeidet med å tette taket og nye ventilasjonsløsninger.

– Det er jobbet, og jobbes fortsatt på spreng. Det nye ventilasjonsanlegget i svømmehallen blir helt klar på nyåret, alt av tak blir renovert og tettet, og det bar virkelig preg av tidens tann. Nå blir det bygget opp helt på nytt, så nå skal man endelig slippe bøtter i hallen, sier Haug.

Ros til Nordre Follo Gatekunst

Det er er flere prosjekter på gang, men ett av områdene som er klart til bruk, er trimrommet.

– Trimrommet er satt i stand igjen. Dette skal brukes av idretten og for skoleelever, i regi av skolen. Alt av vegger og tak er malt, før Nordre Follo Gatekunst dekorterte noen av veggene med tidsriktig streetart. Vi tar av oss hatten for jobben de har gjort, sier Lars Pettersen.

I taket er lyset erstattet med bevegelsestyrte LED-lys, de eldste apparatene er borte og akustikken er forbedret.

– Fokuset har vært å gjøre det så hyggelig som mulig, til lavest mulig pris, forklarer Haug.

Så fristende var det å gi seg i kast med treningen at Camilla Hille, utvalgsleder i oppvekst, idrett og kultur, og tidligere landslagsspiller i ishockey, umiddelbart tok noen dype knebøy.

LETT MATCH: Noen skarve titalls kilo ble lett match for hockey-legenden Camilla Hille.

Nytt gulv kommer

Nå alt i taket er hundre prosent tett, blir det også byttet gulv inne i Sofiemyrhallen. Det betyr at den legendariske parketten blir historie. Eller?

– Halldekket skal i alle fall skiftes, men foreløpig er det ikke bestemt hva slags underlag det blir. Det får bli opp til eksperter å vurdere hva vi skal gjøre og hvilket underlag vi skal bruke. Det blir i alle fall bra, lover Pettersen.

FÅR NYTT GULV: Når taket er hundre prosent tett, skal også underlaget i hallen skiftes.
Powered by Labrador CMS