VANNVERK: Stangåsen Vannverk ligger på Myrvolltoppen.

SISTE: Uten strøm etter brann

Første rapport handlet om feil. Nå bekreftes det at anlegget som forsyner Oppegård med vann er ute av drift på grunn av brann.

Publisert Sist oppdatert

NB: Denne saken er oppdatert. Siste oppdatering finnes lenger ned i saken.

Klokken 13.08 i dag sendte kommunen ut følgende varsel på sms:

Dette er en melding fra Nordre Follo kommune. Grunnet tekniske problemer på Stangåsen vannverk, ber vi alle i tidligere Oppegård kommune om å redusere vannforbruket til ny informasjon kommer.

Områdeleder for vann og Avløp, Stein Egil Drevdal sier følgende til Oppegård Avis.

– Det er en teknisk feil knyttet til vannleveransen opp til Stangåsen vannverk. Vi jobber med å kartlegge feilen og i sin tur reparere og ordne opp i feilen. I løpet av ettermiddagen kommer vi nok til å ha bedre oversikt, sier Drevdal på telefon.

Kan være kulderelatert

Det er ikke på nåværende tidspunkt helt klart om feilen er kulderelatert, men det utelukkes ikke av områdelederen. 

– Det tror jeg rett og slett er litt for tidlig å konkludere med, men med de temperaturene vi har hatt, så kan det ikke utelukkes. Vi jobber nå med å feilsøke og kartlegge og vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer, sier Drevdal.

Bekrefter brann

Klokken 15.57 har kommunen sendt ut en ny sms til innbyggere i gamle Oppegård kommune.

Stangåsen vannverk er uten strøm grunnet brannskade på strømleverandørens utstyr. Leverandøren jobber med å reparere skadene. Dette har medført stans i vannprodukssjonen på Stangåsen vannverk. Reservevannforsyningen er igangsatt og vi ber om at vannforbruket begrenses inntil videre. Noen kan oppleve brunt vann, vannet kan sette farge, så vent med klesvasken. Vannet er ikke farlig å drikke, skriver kommunen.

Vi oppdaterer saken når vi får mer informasjon om situasjonen.

Powered by Labrador CMS