TRENTE PÅ HAMAR: Fra venstre Martine, Ingrid, Sander, Ida-Helene, Lars, Martin (med maske nede), Johannes, Noah, Noah, Linus og Fredrik
TRENTE PÅ HAMAR: Fra venstre Martine, Ingrid, Sander, Ida-Helene, Lars, Martin (med maske nede), Johannes, Noah, Noah, Linus og Fredrik

Etterlengtet langbanetrening for svømmerne i Nordre Follo

Hvordan får man trent til sommerens langbanemesterskap når egen hall er stappfull og bare 25 meter? Jo, man drar til Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Langhushallen stengte, har svømmegruppene til Kolbotn IL og Ski Svømmeklubb flyttet sammen i Sofiemyrhallen. Det er krevende for over 1000 aktive medlemmer å finne plass i én 25 meters hall.

Spesielt krevende blir det når flere av denne våren og sommerens mesterskap går i såkalt langbane, altså 50 meters basseng. Dette må naturlig nok en svømmer trene på for å beherske.

Da det ikke finnes mange langbanebasseng på det sentrale Østlandet, må slik trening foregå på leid arena for svømmerne i Nordre Follo.

– Slik ble det ikke

Begge svømmeklubbene hadde for noen år tilbake sett for seg å ha en egen langbane i kommunen, men slik ble det ikke. Selv om det greit lar seg gjøre å trene til langbane hovedsakelig på kortbane, så er vi av og til nødt til å gjøre både tester og lengre programmer på langbane.

Helgen den 28. - 30. januar dro derfor både de aktuelle utøverne fra Ski SK og Kolbotn IL med trenere til Ankerskogen svømmehall på Hamar.

Litt sosial moro

Utøverne hadde én innkjøringsøkt fredag, før teknisk arbeid morgenen lørdag og søndag, og push-økter med tester på ettermiddagene. Helgen ble veldig vellykket sportslig, og vi fikk tid til sosiale aktiviteter på kvelden. Lørdag ble det bowling og pizza for begge klubber.

Det ble alt i alt en god treningshelg på bortebane. Men det spørs når vi får til lignende igjen. Hallen i Hamar skal nemlig pusses opp på grunn av løse fliser. Når i tillegg Drammensbadet er utilgjengelig, Tøybadet bygges nytt, Bærum er full, ja da er det i det hele tatt ikke lett få trent langbane. For å si det mildt.

Deltakerne

Følgende utøvere var med på treningssamlingen:

Kolbotn IL svømming:

Iris Marie Evdahl (trener), Sander Armand Bentsen, Tim Vold-Johansen, Troy Gabriel Guldhav, Linus Dragland, Noah Årnes, Nicolai Stabell Finnevolden, Fredrik Soppeland Larsen, Ida Helene Aure, Marte Nygård Degnes og Ingrid K. Landerud Brevik.

Ski svømmeklubb:

Tobias Aarum Halås (trener), Lars-Hogne Oseth, Johannes Aas, Noah Tjøstheim Halvorsen og Martin Strøm.

Powered by Labrador CMS