GLAD SØLVVINNER: Erikka Næss Kjølholdt er en lovende svømmer. Da er et massivt «vingespenn» en fordel.

Sikret seg NM-sølv

Sofiemyr-jenta Erikka Næss Kjølholdt (19) tok sin første individuelle NM-medalje da hun fosset inn til sølv på 50 meter rygg under svømme-NM i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

19-åringen svømte tidligere for Kolbotn svømmeklubb, men meldte overgang til Oslo IL da hun begynte på skole i storbyen.

– Det er i Kolbotn IL jeg har bygget grunnlaget mitt. Da jeg begynte på videregående på Wang kom jeg til et miljø hvor enda flere var mer seriøse, så da ble det enda et hakk opp i satsningen for meg også, sier hun.

Nådde målene

Sofiemyr-jenta dro til NM i Bergen med skumle planer.

– Jeg hadde ambisjoner om å ta min første individuelle NM-medalje og perse på alt, og det gjorde jeg. Jeg er kjempefornøyd med løpet mitt i NM og at det ble sølv, sier hun til Oppegård Avis.

NB: Saken fortsetter under bildet.

HOLDT TIL SØLV: Vårt lokale svømmehåp var rundt 1,2 sekunder bak gullet under NM i svømming.

Stort bedre er det ikke mulig å gjøre det, for det er tøff konkurranse i svømme-toppen. Jenta som vant gull er også tatt ut til OL i Tokyo, og ifølge sølvvinneren er hun ikke «helt der» ennå selv.

– Det er litt ambisiøst å tenke så stort foreløpig, men det er jo OL i Paris om tre år, sier hun drømmende.

– Bare å trene mer

Øvelsen Erikka tok medalje i er heller ikke på OL-programmet foreløpig, men det stopper ikke drømmen.

– Det er 50, 100 og 200 meter rygg jeg er best på, men jeg kan jo litt butterfly også. Jeg har alltid hatt en sakte, men sikker fremgang, så det er bare å fortsette å trene, sier hun ydmykt.

Powered by Labrador CMS