VALG 2021:

BRUK STEMMERETTEN DIN: Forhåndsstemmer kan leveres i foajeen i Kolben mellom 08.00 og 15.30 på hverdager.

Derfor bør du forhåndsstemme

Har du allerede bestemt deg for hvilket parti du skal stemme på? I år er det flere gode grunner enn normalt til å forhåndsstemme.

Publisert Sist oppdatert

Beskjeden fra kommunen er følgende:

Hvis du allerede har bestemt hvem du skal stemme på, så kan det være lurt å bruke muligheten til å forhåndsstemme. Da unngår du trengsel i valglokalene og risikerer ikke å være i karantene på valgdagene.

Stortings- og sametingsvalget holdes i år 12. og 13. september. Du kan forhåndsstemme i alle kommuner i Norge, men på valgdagene må innbyggere i Nordre Follo kommune, også stemme i Nordre Follo kommune.

I vår kommune er det åpent for forhåndsstemming i foajéen på Kolben kulturhus og i Nordre Follo rådhus i Ski og. Åpningstiden er hverdager fra kl. 8.00 til 15.30.

Fra mandag 30. august utvides åpningstiden og det er åpent helt fram til kl. 20.00 på alle hverdager.

Hold deg hjemme hvis du er syk

– Vi oppfordrer alle til å bruke hele åpningstiden. Vi ser nå at mange kommer i 11-12-tiden, så hvis du har mulighet til å komme tidlig eller sent er det fint, for å unngå at for mange samler seg i lokalet, sier konstituert kommuneoverlege Monica Biermann.

Dersom du allerede har bestemt deg for hvilket parti som skal få din stemme, kan det være greit å vurdere å forhåndsstemme.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Det er flere grunner til det. For det første så ønsker vi å unngå at det blir fullt i valglokalene på valgdagene. Det er viktig å få med seg at man ikke kan møte opp i valglokalene dersom du har luftveissymptomer. Du skal ha en lav terskel for å holde deg hjemme så lenge det er smitte i samfunnet. I tillegg kan du risikere å bli satt i karantene eller isolasjon på valgdagene, sier Biermann.

FRA 8 TIL 15: Valglokalene i Kolben er åpne fra 08 til 15 på alle hverdager. Fra mandag 30. august utvides åpningstiden til klokken 20.

Folkehelseinstituttet (FHI) har også oppfordret til å forhåndsstemme, dersom man har bestemt seg for hvilket parti man ønsker å stemme på.

Du kan forhåndsstemme til og med 10. september, slik at det er bare lørdag 11. september at det ikke er mulig å avlegge stemme til Stortings- og sametingsvalget.

Køen må stå utendørs

Det er selvsagt smittevernstiltak i stemmelokalene og krav til blant annet god avstand. Somm altid under pandemien minnes det også her om følgende:

Husk god håndhygiene og hold avstand.

Hvis det kommer veldig mange til samme tid, kan man måtte vente i kø utenfor lokalet, for å unngå trengsel innendørs. Stemmelokalene er åpne søndag 12. september fra kl. 12 til 20 og mandag 13. september fra kl. 10 til 21.

Også på valgdagene oppfordrer kommunen innbyggerne til å bruke hele åpningstiden.

Powered by Labrador CMS