GODE UTSIKTER. 2018 kommer til å bli et bra år, skal vi tro Andreas Wilsgård.

Mot nye høyder for AEKO

De la bak seg et svært godt 2017, og det nye året har startet like forrykende bra.

Publisert

Daglig leder i AEKO Eiendomsutvikling, Andreas Wilsgård, kjenner seg ikke igjen i medienes til tider negative beskrivelse av boligmarkedet.

– For AEKO ble 2017 et svært godt år med salg av totalt tolv familieboliger i Oppegård. Til tross for tidvis negativt fokus på markedssituasjonen, har AEKO solgt jevnt og trutt, og solgt ut så godt som hele den salgbare porteføljen, forteller Wilsgård.

Fra tradisjonelt til funkis

– Vi bygger og selger i hovedsak eneboliger og tomannsboliger i forskjellige stilarter, sier han og illustrerer en variert boligbukett, fra det helt tradisjonelle til moderne funkishus med flate tak, takterrasser og store glassflater. Felles for alle boligene er at de er spesielt tilpasset dagens familiebehov.

– Den gode responsen vi får, viser at vi treffer godt i markedet, og det bidrar til vår målsetning om å bli den største eiendomsutvikleren av småhusbebyggelse i Oppegård.

NB! Saken fortsetter under bildet!

INSPISERER: Andreas Wilsgård på byggeplassen i Hermods vei 5 på Sofiemyr. Her kommer to flotte tomannsboliger – som allerede er solgt.

Positive utsikter

AEKO Eiendomsutvikling ser positivt på utviklingen av boligmarkedet i Oppegård kommune for 2018, og antar at det vil bli en positiv verdiutvikling i området for året sett under ett.

– Pilene vil nok ikke peke rett opp i januar, men vi tror det verste er bak oss. Eksempelvis så la vi ut et prosjekt på Greverud for salg i romjulen. Disse boligene ble solgt på kun fire dager. Når to av våre andre prosjekter i Oppegård ble utsolgt i desember, som normalt sett er en rolig måned, så bidrar det også til at vi mener at markedet er på bedringens vei, sier Wilsgård.

Les også: Endelig nyoppusset og ferdig

På bakgrunn av dette anslår han at vil det være spesielt gunstig å investere i prosjekterte boliger som er under oppføring, ettersom man får dobbel eksponering og verdiøkning i byggeperioden, både på eksisterende bolig og den som er under bygging.

– Kjøpere av prosjekterte boliger har også god tid til å få solgt sine nåværende boliger, som kan være en fordel når det lugger litt i markedet, mener Wilsgård.

TAR FORM. Andreas Wilsgård i AEKO er tilfreds med utviklingen av familieboligene i Hermods vei, et av de mange prosjektene som selskapet har på gang.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Oppgang i Oppegård

Wilsgård fremhever at nyhetsbildet som i stor grad har blitt preget av negativ prisutvikling i Oslo, i liten grad har smittet over på Oppegård og Follo forøvrig.

– I kontrast til negative nyhetsoppslag, så viser fasit for 2017 at boligmarkedet i Follo faktisk hadde en stigning på 2,5 prosent i 2017 i motsetning til en nedgang i Oslo på 6,2 prosent. Forskjellene har også sammenheng med at Oslo frem til og med 2016 hadde en vesentlig brattere verdistigning enn Follo siste fem år, og at Oslo-markedet basert på dette fikk en tydelig korreksjon i 2017.

Les også: Slik blir det nye beredskapssenteret på Taraldrud - nye tegninger

– I Follo har det derimot vært en jevnere verdiutvikling som viser seg å være bærekraftig over tid. Totalt sett har Follo hatt en positiv verdiutvikling på ca. 35 prosent siste fem år, noe AEKO ser på som en bærekraftig utvikling.

GODE UTSIKTER. 2018 kommer til å bli et bra år, skal vi tro Andreas Wilsgård.

– Vårt råd til de som vil bytte bolig nå, er å benytte seg av de rolige tidene. Gå på flere visninger, få klarhet i hva som er viktig for deg, og ikke nøl. Nordmenn er kjent for å sitte rolig til den første reiser seg i lokalet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Satser videre

– Ønsker man å gjøre et godt kjøp, må man tørre å reise seg før de andre. For å redusere risiko, kan man avtale overtagelse litt fram i tid, slik at man slipper å komme i tidsnød i forbindelse med salg av egen bolig. Bolig kjøper man med hjertet, og økonomiske analyser stemmer ikke alltid overens med hva menigmann vil ha av livskvalitet. Boliglånsforskriften har heller ikke påvirket oss i nevneverdig grad og en undersøkelse blant 1400 husholdninger utført av Prognosesenteret i fjor viste at kun 1–3 prosent ville bli hindret i ved kjøp av bolig i forhold til den nye forskriften. Så jeg tror signaleffekten har vært sterkere enn den reelle effekten. Den gjorde noe med prisforventningene blant folk flest, sier han, og fortsetter: 

– Det virker som folk nå har tilpasset seg til de nye lånereglene her i Follo. Forøvrig synes jeg Jensen bør fjerne egenkapitalkravet som gjelder kun for Oslo. Jeg tror vi er bedre tjent med å ha like regler for alle, og ikke detaljstyre enkeltområder. Det bidrar til store svingninger som ingen er tjent med.

Les også: Her kommer de nye bomstasjonene som omsirkler Oppegård

Vilsgård har ingen planer om å ligge på latseiden i markedet selv heeller.  Ved overgangen til det nye året har AEKO flere spennende prosjekter på gang i Oppegård, og står klare til å kjøpe flere.

– Vi har mye tørt krutt, men skynder oss sakte. Vi følger vår bevisste strategi, og kjøper ingenting før vi vet hva vi greier av priser for å forsvare investeringene våre. I løpet av våren flytter også AEKO inn i nye og moderne lokaler på gateplan i Kolbotn sentrum, og vi gleder oss til å invitere våre kunder og samarbeidspartnere dit for en hyggelig prat, avslutter Wilsgård.

Powered by Labrador CMS